Szerző: Bőle György

2000. március 22. 19:13

A japán kiskereskedelemben már elérhetők a high-end processzorok

Szinte már tradició, hogy a legújabb processzormodellek a Japán kiskereskedelemi forgalomban kaphatóak először. Itt külön hangsúlyoznám, hogy a Japán elsőség szigorúan a kiskereskedelemre értendő, mert az OEM-ek nagytételben mindig előnyt élveznek.

Szinte már tradició, hogy a legújabb processzormodellek a Japán kiskereskedelemi forgalomban kaphatóak először. Itt külön hangsúlyoznám, hogy a "Japán elsőség" szigorúan a kiskereskedelemre értendő, mert az OEM-ek nagytételben mindig előnyt élveznek.
Az Aceshardware információja szerint a Pentium III 850-es már az előző héten a boltok polcain volt darabonkénti 1036 dolláros áron (talán még Sharky tesztje előtt...), az Athlon 950-es pedig szombattól kapható 1093 dollárért. Természetesen ezek a modellek 1000 darabos tételben lényegesen olcsóbbak. A hírből egy konzekvenciát mindenképpen érdemes levonni: az AMD-nek látszólag nincsenek gyártókapacitási problémái...

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról