:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 28. 08:00

A Philips és az LG vegyesvállalatot hoz létre katódsugárcsövek gyártására

A holland Philips NV és a koreai LG Electronics vegyesvállalat keretében szeretné egyesíteni katódusugárcső-gyártó részlegeit, így egy 6 milliárd dolláros árbevételű piacvezető céget hozva létre.

Az említett vállalatok korábban a folyadékkristályos kijelzők terén is hasonló megállapodásra jutottak, amikor tavaly létrehozták az LG.Philips-et. A tegnap bejelentett vegyesvállalat már megalakulásakor piacvezető lesz közel 23 százalékos piaci részesedéssel.

Az új vállalat közel 36,000 dolgozót foglalkoztat majd. A cég tényleges megalakulása 2001 első félévében várható. A Philips várakozásai szerint az együttműködés mindkét cégnek már az első pillanattól hasznára válik, ugyanis így lehetőség adódik a Philips marketing és innovációs tapaszatalatait egyesíteni az LG ipari és gyártási technológiáival.

A Philips már most is a legnagyobb katódsugárcső-gyártó, 12 ilyen jelegű gyárában 24,000 alkalmazottat foglalkoztat. Az LG a piac harmadik helyezettje, 5 gyárában 12,000-en dolgoznak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.