Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 28. 08:00

A Philips és az LG vegyesvállalatot hoz létre katódsugárcsövek gyártására

A holland Philips NV és a koreai LG Electronics vegyesvállalat keretében szeretné egyesíteni katódusugárcső-gyártó részlegeit, így egy 6 milliárd dolláros árbevételű piacvezető céget hozva létre.

Az említett vállalatok korábban a folyadékkristályos kijelzők terén is hasonló megállapodásra jutottak, amikor tavaly létrehozták az LG.Philips-et. A tegnap bejelentett vegyesvállalat már megalakulásakor piacvezető lesz közel 23 százalékos piaci részesedéssel.

Az új vállalat közel 36,000 dolgozót foglalkoztat majd. A cég tényleges megalakulása 2001 első félévében várható. A Philips várakozásai szerint az együttműködés mindkét cégnek már az első pillanattól hasznára válik, ugyanis így lehetőség adódik a Philips marketing és innovációs tapaszatalatait egyesíteni az LG ipari és gyártási technológiáival.

A Philips már most is a legnagyobb katódsugárcső-gyártó, 12 ilyen jelegű gyárában 24,000 alkalmazottat foglalkoztat. Az LG a piac harmadik helyezettje, 5 gyárában 12,000-en dolgoznak.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.