Szerző: bzd

2000. november 27. 18:44

Megtaláltuk a tökéletes CuSpacert!

Már régóta keresgélek, hogy mi is lenne ideális a SocketA és FC-PGA procik lesarkazását megakadályozó készség, azaz a CuSpacer alapanyagának. Palu nevű olvasómmal már folytattunk erről pár diskurzust és úgy látszik megtalálta a megoldást!
    Múltkor elküldtem a CuSpacer rajzát, de ha az anyag lehet bármi, mint a hírben olvastam, akkor van egy nagyon egyszerű megoldásom. Letöltöttem a Duron technikai adatait az AMD-től, ami szerint a kis kondenzátorok maximum 0.68 mm-re állnak ki, a procimag meg maximum 0.88 mm-re állhat ki. Namost, ha az ember csinál egy 0.80mm vastag CuSpacert akkor az nagyjából ideális.

    Az ötlet a következő: vesz az ember egy telefonkártyát (lehetőleg üreset:), a megfelelő helyen kivágja, ha szükséges egy pindurit csiszol rajta, leméri és mikor megfelelő berakja a proci és a borda közé. [...]

Az ötlet zsenialitása kézenfekvőségében rejlik, rögtön erre kellett volna gondolni. Lemértem egy telefonkártya vastagságát, és láss csodát pont 0.8mm vastag! További részletek holnap.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról