:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 7. 10:30

Bezárja mintegy százfős budapesti irodáját a Gameloft

Váratlan bejelentést kaptak múlt héten a Közraktár utcai stúdió dolgozói, még kisebbre zsugorodik a világszintű mobilfejlesztés hazai jelenléte.

A szerte a világon több tucat stúdiót birtokló francia Vivendi médiavállalat 2016-ban vásárolta fel az 1999-ben alapított Gameloft játékstúdiót, aminek élére január negyedikén érkezett új vezérigazgató. A pozícióra választott Alexandre de Rochefort új korszakot ígért a Gameloft életében, melynek részeként átszervezést lengetett be, de ennek részleteit akkor még nem ismertették.

Vélhetően ennek a reorganizációs folyamatnak a része, hogy a francia vállalat felszámolja a körülbelül 90 főt foglalkoztató budapesti irodát, ezzel pedig még kisebbre zsugorodik a világszintű mobiljáték-fejlesztés hazai jelenléte. A leépítésről iparági források útján értesült HVG szerint a munkatársakkal március elsején közölték, hogy megszűnik munkahelyük. Forrásunk elmondása alapján jelenleg még zajlanak az egyeztetések a cégen belül, hogy meddig maradhatnak, egyelőre hivatalos felmondást nem kaptak.

A döntés hátterével kapcsolatban kérdéseket küldtünk a francia anyacég PR és kommunikációs menedzserének, amennyiben választ kapunk, cikkünket frissítjük.

gameloft

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A LinkedIn szakmai közösségi oldalon és Twitteren már több felszabaduló szakember jelezte, hogy nyitott az új lehetőségekre és munkahelyet keres. A hír láthatóan váratlanul érte a csapatot, ami érthető annak fényében, hogy másfél hete még a legnagyobb hazai játékfejlesztő konferencián, a Budapest Game Dev Dayen adtak elő a munkatársak. Egy játékfejlesztő a Twitteren osztotta meg, hogy a március elseji bejelentés teljesen váratlanul érte, főleg miután egy költözés miatt hozzá kellett nyúlnia a megtakarításaihoz.

A 2012 óta működő Gameloft Budapest olyan játékokon dolgozott, mint a City Mania vagy a Dragon Mania Legends, utóbbi cím több mint 50 millió letöltéssel a stúdió legsikeresebb termékei közé tartozik, de a nevéhez köthető az Asphalt, valamint több Disney és Marvel franchise-hoz tartozó mobiljáték is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.