Szerző: Koi Tamás

2022. november 22. 12:37

Komoly problémák lehetnek a windowsos iClouddal

A napokban különböző szakmai internetes fórumon több felhasználó panaszkodott arra, hogy furcsán jelennek meg a windowsos iCloud kliensen keresztül szinkronizált, iPhone-okkal készített videói, de volt, aki arról számolt be, hogy vadidegenek által készített tűntek fel a fiókjában.

Súlyos problémák voltak tapasztalhatók az utóbbi napokban számos Apple-felhasználónál az iCloud fiókjukban tárolt fotók és videók windowsos szinkronizációjával kapcsolatban - számol be a pontosan nem tisztázott méretű felhasználói bázist érintő esetről a MacRumors

A beszámolók szerint elsősorban iPhone 13 és iPhone 14 készülékekkel rendelkező felhasználókat érintő hiba kettős. Az érintett felhasználók így arra panaszkodtak, hogy az okostelefonjukkal készített videók a windowsos klienssel szinkronizálva nézhetetlenekké váltak.

icloud_sign

Ennél valamivel aggasztóbb, hogy egyes felhasználók arról számoltak be, hogy a napokban nem általuk készített tartalmak - fotók és videók egyaránt - is megjelentek a windowsos szinkronizációs mappában. Az ügy hátteréről egyelőre nem áll rendelkezésre bővebb információ, egyes spekulációk szerint valamilyen szerveroldali autentikációs hiba érinthet egyes fiókokat, az Apple ugyanakkor egyelőre nem reagált hivatalosan az incidensre.

Fontos, hogy a probléma csak a windowsos számítógépekre évek óta elérhető iCloud szinkronizációs klienst érinti, függetlenül attól, hogy az Windows 10-en vagy Windows 11-en fut. A Windows 11 beépített fotónézegetőjébe integrált vadonatúj iCloud szinkronizációs funkció az eddigi visszajelzések szerint hiba nélkül fut.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról