Szerző: Koi Tamás

2022. november 22. 12:37

Komoly problémák lehetnek a windowsos iClouddal

A napokban különböző szakmai internetes fórumon több felhasználó panaszkodott arra, hogy furcsán jelennek meg a windowsos iCloud kliensen keresztül szinkronizált, iPhone-okkal készített videói, de volt, aki arról számolt be, hogy vadidegenek által készített tűntek fel a fiókjában.

Súlyos problémák voltak tapasztalhatók az utóbbi napokban számos Apple-felhasználónál az iCloud fiókjukban tárolt fotók és videók windowsos szinkronizációjával kapcsolatban - számol be a pontosan nem tisztázott méretű felhasználói bázist érintő esetről a MacRumors

A beszámolók szerint elsősorban iPhone 13 és iPhone 14 készülékekkel rendelkező felhasználókat érintő hiba kettős. Az érintett felhasználók így arra panaszkodtak, hogy az okostelefonjukkal készített videók a windowsos klienssel szinkronizálva nézhetetlenekké váltak.

icloud_sign

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ennél valamivel aggasztóbb, hogy egyes felhasználók arról számoltak be, hogy a napokban nem általuk készített tartalmak - fotók és videók egyaránt - is megjelentek a windowsos szinkronizációs mappában. Az ügy hátteréről egyelőre nem áll rendelkezésre bővebb információ, egyes spekulációk szerint valamilyen szerveroldali autentikációs hiba érinthet egyes fiókokat, az Apple ugyanakkor egyelőre nem reagált hivatalosan az incidensre.

Fontos, hogy a probléma csak a windowsos számítógépekre évek óta elérhető iCloud szinkronizációs klienst érinti, függetlenül attól, hogy az Windows 10-en vagy Windows 11-en fut. A Windows 11 beépített fotónézegetőjébe integrált vadonatúj iCloud szinkronizációs funkció az eddigi visszajelzések szerint hiba nélkül fut.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról