:

Szerző: mz

2000. november 22. 20:39

Új hp szalagos meghajtók

[Noguchi] Méretezhető hálózati adattárolási termékkínálatának bővítésével a Hewlett-Packard Company ma újabb lépést tett az ügyfelei igényeit maximálisan kielégítő, folyamatosan rendelkezésre álló internetes infrastruktúra megvalósítása felé. A legújabb termékek közé tartozik a hp Surestore Ultrium család, a hp Surestore DLT1 szalagos meghajtó és autoloader, a hp Surestore Disk Array XP48 és számos XP megoldás.

A szalagos technológiák terén hagyományosan innovatív és vezető szerepet játszó hp nagyban hozzájárult a Linear Tape-Open (LTO) technológiára épülő Ultrium formátum kifejlesztéséhez. December elsejétől a vállalat alapszintű szalagos meghajtókat és felső kategóriás könyvtárakat egyaránt tartalmazó hp Surestore termékcsaládját is felkészíti az Ultrium technológia alkalmazására.

Ultrium szalagos termékek

Október 30-án a hp bemutatta hp Surestore Ultrium 230 nevet viselő, első generációs Ultrium nyitott formátumú szalagos meghajtóját. Ez a szupergyors meghajtó akár 200 GB-nyi információt is képes rögzíteni egyetlen szalagon 30 MB/s sebességgel. 2001. elején a vállalat az informatikai piac első félmagas meghajtója, a hp Surestore Ultrium 215 bevezetésére készül, amely 200 GB-os kapacitást és 15 MB/s átviteli sebességet kínál. A meghajtó innovatív adatátviteli-sebesség illesztési, (DRM – data rate matching), kettős üzemmódú tömörítési (dual-mode compression), távvezérlési és adatkonverziós funkciói kimagasló teljesítményt, adatintegritást és kezelhetőséget garantálnak. A hp Ultriumra vonatkozó négygenerációs fejlesztési terve minden egyes új generációval a teljesítmény és a kapacitás megduplázását irányozza elő, egészen az 1,6 TB-os kapacitásszint eléréséig.

hp Surestore DLT1

A HP Surestore DLT1 szalagos meghajtó az eddigi DLT termékeknél jóval kedvezőbb áron elégíti ki a 80 GB-nál kevesebb kapacitást igénylő felhasználók szükségleteit. A bevált DLT technológiát alkalmazó DLT1 6 MB/s tömörített átviteli sebességet és 80 GB-ig terjedő backup-kapacitást biztosít egyetlen kazettán. A hp Surestore Tape Autoloader 1/9 szintén DLT1 szalagos meghajtókkal működik majd.

hp Surestore Disk Array XP48

A nagyvállalati szintű adattárolást támogató termékcsalád másik új tagja, a ma bemutatott hp Surestore Disk Array XP48 a nemrég bevezetett XP512-vel megegyező crossbar-architektúrát és szoftvert kínál, alacsonyabb kapacitás és helyigény mellett.

Az XP48 a katasztrófa-helyreállítási, regionális adatközpont illetve egyalkalmazásos környezetekkel rendelkező felhasználók számára nyújt ideális megoldást. Az új lemeztömb üzemkiesés-mentességet garantáló biztonsági másolatkészítést, valamint nagyfokú rendelkezésre állást és hibatűrést (no single point of failure) biztosít. A hp piacvezető XP platformjai az IBM AIX konszolidációs megoldásokat és szolgáltatásokat is támogatják annak érdekében, hogy minden tekintetben kielégítsék a különféle informatikai szolgáltatók internetes működés terén megnyilvánuló adattárolási elvárásait. A hp jelenleg hp-UX(1), vegyes szállítói Windows NTŽ, WindowsŽ 2000, Solaris és AIX környezetekhez nyújt nagyvállalati adattárolási megoldásokat és szolgáltatásokat.

Az XP48 és az XP512 számos továbbfejlesztett szoftverrel támogatja a teljes körű, nyitott adattárolási megoldások kialakítását. A CNT-vel indított közös fejlesztés eredményeképp a hp Continuous Access XP ma már IP hálózatokon is bevezethető. Ez a CNT UltraNet platformra épülő megoldás nagyfokú rendelkezésre állást garantáló, gazdaságos katasztrófa-helyreállítási funkcionalitást kínál. A hp Cluster Extension XP nagyvárosi szintű (metropolitan-wide) alkalmazás-failover lehetőséget biztosít AIX és Solaris környezetekhez. A hp Performance Advisor XP a valós idejű adatgyűjtést és -figyelést támogatja. Az NT 4.0 és Windows 2000 környezetekhez készült hp Auto Path XP többutas I/O-kapacitás elosztási megoldása a lehető legmagasabb üzemidő és rendelkezésre állás mellett garantál maximális teljesítményt. A hp Command View révén a felhasználók tér- és időbeli korlátok nélkül, az interneten követhetik nyomon, kezelhetik és szabályozhatják XP adattárolási erőforrásaik alakulását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.