Szerző: mz

2000. november 23. 01:39

A szoftverek jogtisztaságát segít ellenőrizni a Microsoft új weblapja

[Microsoft] A Microsoft, vásárlói védelmében létrehozta a "Hogyan igazoljuk?" weblapot, amely alapos tájékoztatást ad mindazoknak, akik szeretnének meggyőződni arról, hogy a megvásárolt vagy megvásárolni kívánt termék eredeti, illetve jogtiszta-e.

A cég új weboldalára látogatók részletes információt kapnak arra vonatkozólag, melyek azok az ismertetőjelek, amelyek alapján teljességgel megbizonyosodhatnak a termékek jogtisztaságáról, valamint eredetiségéről. A fotóillusztrációk mellett letölthető videók is szemléltetik, mely ismertetőjeleket kell vizsgálnunk a vásárlás alkalmával.
A Microsoft már a kilencvenes évek eleje óta alkalmaz hamisításgátló technológiákat - közöttük holografikus képeket - vásárlóinak, értékesítési partnereinek, valamint saját szellemi tulajdonának védelmében.

Mivel a kalózok egyre kifinomultabbak lettek, a Microsoft úgy döntött, hogy a hamisítás megnehezítése érdekében újabb jellemzőket fejleszt ki és a korábbinál több energiát szentel a végfelhasználók tájékoztatására. E fejlődést jelzik a CD lemezek teljes felületén megtalálható holografikus ábrák, valamint az új biztonsági azonosítók.

Magyarországon jelenleg 52%-os az illegális szoftverhasználat, amely 16%-kal magasabb, mint az Európai Únió országaiban elfogadott küszöbérték. Az illegális szoftverek vírusokat tartalmazhatnak, amelyek megkárosíthatják a számítógépet, ám a PC gyártók nem biztosítanak technikai támogatást e szoftverek okozta károk helyrehozására. Természetesen az illegális szoftverekre nem jár terméktámogatás sem, s használatuk büntetendő cselekmény.
Elkerülendő a kellemetlen meglepetéseket, a Microsoft kötelességének érzi, hogy mind nagyobb figyelemmel védje fogyasztóit az esetleges károktól, ezért a fenti weboldal mellett információs vonalán is szívesen ad tájékoztatást minden, a szoftverek jogtisztaságával kapcsolatos kérdésben.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról