:

Szerző: Koi Tamás

2022. május 4. 09:59

Búcsúzik a karcsúsított YouTube kliens

Megszünteti a számos funkciójától megfosztott, kifejezetten belépőszintű hardverekhez ajánlott androidos YouTube applikációját, a YouTube Go támogatását az Alphabet.

Az okostelefonok fejlődésének, illetve a YouTube applikáció fejlesztéseinek köszönhetően a továbbiakban nem kívánja fenntartani a kikönnyített YouTube Go klienst az Alphabet csapata - jelentették be tegnap a szolgáltatás hivatalos blogján. Az applikáció támogatása augusztusban szűnhet meg, illetve ettől az időponttól kezdődően már csak egy hivatalos YouTube-kliens lesz elérhető a Play Áruházból Androidra.

A YouTube Go alkalmazás fejlesztése 2016-ig nyúlik vissza, ekkor döntött úgy a cég, hogy külön alkalmazást tesz elérhetővé a YouTube videók megtekintéséhez azok számára, akik belépőszintű okostelefonnal rendelkeznek, és/vagy a hálózati elérésük túl lassú. 

youtube_go

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x)

A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x) A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

Az Alphabet az elmúlt években ugyanakkor számos, a teljesítményt és a hálózati forgalomhoz igazodó lejátszást javító fejlesztést épített az androidos YouTube kliensbe, így az a jövőben a YouTube Go célközönsége számára teljes mértékben helyettesítheti majd a karcsúsított applikációt.

A mindössze 10 MB-os YouTube Go kliens gyakorlatilag minden extra funkciót kigyomláltak a videonézésen kívül, így nem lehetett vele a videókhoz kommenteket beküldeni, videót feltölteni, az applikáció emellett az egyre több készüléken népszerű sötét témát sem támogatta. 

A nyugdíjba vonuló applikáció fejlesztése egy ideje meglehetősen lelassult, a YouTube Go-t így utoljára 2021 októberében frissítették - a Play Áruház adatlapja szerint az app jelenleg 500 millió telepítésnél jár.

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.

a címlapról