:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 21. 10:45

Két új jelölés jött a Chrome-bővítmények áruházába

Jelvényt kapnak a kiemelt minőségű, illetve a megbízható fejlesztőtől származó böngészőkiegészítők.

Egyszerűbbé kívánja tenni a Google a Chrome böngészőhöz fejlesztett kiegészítők közti választást, két új jelölést vezetett be a Chrome webáruház felületén, amik már a magyar felhasználóknál is megjelennek. A bővítmények adatlapján mostantól két jelvény mutatja, ha kiemelt minőségű, vagy megbízható fejlesztő által feltöltött bővítményről van szó.

A díjszalagot formázó Kiemelt jelölés azon kiegészítők mellett jelenik meg, amelyek követik a Chrome-bővítményekkel kapcsolatos legjobb gyakorlatokat és kiemelkedő minőségű felhasználói élményt kínálnak. A keresőcég elmondása szerint a kiértékelés manuálisan történik, melynek részeként nem csak azt vizsgálják, hogy mennyire élvezetes és intuitív adott bővítmény használata, de fontos szempont az adatvédelem és a kért engedélyek kiterjedtsége is. A címke elnyerésének feltétele továbbá, hogy az áruházba feltöltött adatlap részletesen leírja, mire használható adott fejlesztés, és hogy a fő funkciók ne legyenek fizetősek.

header_chrome_badges

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A másik új jelölés az adatlapokon megadott URL elé helyezett kék pipa, ami azt hivatott jelezni, hogy adott bővítményt a megadott webhely tulajdonosa hozta létre, aki korábban nem sértette meg az irányelveket és hitelesítette is magát. Ezen felül a Google előírja a jelvény kiérdemléséhez, hogy a fejlesztőnek "ne legyen priusza", illetve legyen már olyan korábbi szolgáltatása, amivel bizonyította megbízhatóságát. Ebből kifolyólag akár több hónapig tartó folyamat lehet a minősítés megszerzése.

A keresőcég hozzátette, hogy a cégek nem fizethetnek a jelvényekért, csak jelölést követő elbírálás útján kaphatnak Kiemelt pozíciót. Debbie Kim, a Google terméktervezője szerint a címkéknek köszönhetően a felhasználók könnyebben megtalálhatják a valóban hasznos, nem kártékony beépülőket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.