:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. március 11. 13:31

Közel a TikTok és az Oracle "nyugtató" megállapodása

A TikTok az Oracle szerverein rejti el az amerikaiak adatait a kínai anyacég szemei elől.

Hamarosan megállapodás születhet a TikTok és az Oracle közt annak érdekében, hogy a kínai anyacég ByteDance ne férhessen hozzá a videós szolgáltatás amerikai felhasználóinak adataihoz, ezáltal megfeleljen az amerikai elvárásoknak – osztották meg belsős források a Reuters-szel. Az említett adatokat jelenleg a TikTok virginiai adatközpontjaiban tárolják, a későbbiekben pedig az Oracle szervereire kerülnek.

Az egyezség másfél évvel azután van kanyarban, hogy egykori amerikai elnök, Donald Trump a TikTok betiltásával fenyegetőzött az államokban, ezzel növelve a nyomást, hogy a ByteDance adja el a videós szolgáltatást. Bár a TikTok betiltásából semmi nem lett Joe Biden amerikai elnök beiktatása után, az USA Külföldi Befektetési Bizottsága (CFIUS) továbbra is erősen megkérdőjelezte a TikTok adatkezelési módszereit.

tiktok_neon_2

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Egyelőre nem teljesen világos, hogy a TikTok és az Oracle egyezsége maradéktalanul eloszlatja-e majd a nemzetbiztonsági aggodalmakat, mondják a lap forrásai. A nemsokára létrejövő megállapodás részeként egy több száz főből álló menedzsment is feláll kiberbiztonsági szakemberekből és mérnökökből, ami teljesen autonóm működik majd, a TikTok ellenőrzése és felügyelete nélkül. A TikTok egyben már keresi a potenciális partnereit tűzfalakkal és más kiberbiztonsági megoldásokkal kapcsolatban.

A TikTok szóvivője nem kommentálta az értesülést, csupán annyit közölt, hogy a cég továbbra is befektet adatbiztonságba a felhasználói adatok biztonsága érdekében.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.