Szerző: HIRDETÉS

2021. november 23. 09:54

Bármilyen cégnél mentik a menthetőt a Synology NAS-ok

A vállalatok a hatékony működés érdekében mérettől függetlenül ki kell alakítsanak egy adatmentési stratégiát, melynek minden eshetőségre felkészülve része kell legyen a szenzitív adatok lokális és felhős (hibrid) tárolása. A Synology minderre kulcsrakész megoldásokat kínál, alacsony bevezetési költségek és egyszerű beüzemelés mellett.

A kis- és középvállalatok, illetve nagyvállalatok számára az adatvédelmi incidensek hatékony kezelése ma már mindinkább a versenyképes működés fontos sarokköve. Az egyszerű balesetekből (pl. adathordozó megsemmisülése, sérülése) kezdve a komplex biztonsági támadások (például zsarolóvírusok) kivédéséig ma már egy cégnek számtalan eshetőségre fel kell készülnie, melyre egy kézből nyújtanak rugalmas megoldást a Synology különböző vállalati szegmensbe szánt hálózati adattárolói (angolul network attached storage, azaz NAS).

Az exkluzívan a Synology NAS-ok által használt Active Backup Suite csomag SaaS felhők (Microsoft 365, Google Workspace) esetében is támogatja a biztonsági mentést, a csomaghoz tartozó Active Backup for Business pedig a fizikai és virtuális környezetekben működő feladatok adatainak védelmére szolgál. 

synology-featured

A SaaS rendszerekhez fejlesztett Active Backup for Microsoft 365 átfogó biztonsági mentési megoldás az Exchange Online, a OneDrive for Business, a SharePoint Online és a Teams alatt tárolt összes adatnak védelmet nyújthat, függetlenül attól, hogy Business, Enterprise vagy Education csomagot használ. Az Active Backup for Google Workspace a Drive-on és a Gmail-ben tárolt adatok, a címjegyzék és a névjegyzék, valamint a naptáradatok számára biztosít hatékony védelmet. Mindkét platform esetében saját önkiszolgáló helyreállítási portált biztosít a Synology, illetve a blokkszintű deduplikációnak köszönhetően a tárterülettel is takarékosan bánik a rendszer.

A fentieken túl az Active Backup for Business számos, a DiskStation Manager (DSM) rendszerben már elérhető technológiát kínál. A Btrfs fájlrendszerekhez a Synology kifejlesztette a globális deduplikáció funkciót, amely jelentősen csökkenti a biztonsági mentésekhez szükséges tárhelyet. A Virtual Machine Manager integrációjával a fizikai szerverekről vagy virtuális gépekről a NAS eszközre készült biztonsági mentések közvetlenül a DSM rendszerből is futtathatók, így a lehető legmagasabb szintű rendelkezésre állást biztosíthatja az adatoknak és az alkalmazásoknak.

A rendszer főbb funkciói az alábbiak:

  • Számítógépek és szerverek védelme: Az Active Backup ügynökének köszönhetően a felhasználók lemezképeken alapuló biztonsági mentéssel is védelmet nyújthatnak Windows rendszerű számítógépeiknek vagy a Windows szervereken futó feladatoknak. Az adott helyzettől függően a felhasználók kiválaszthatják, hogy mindössze egyetlen fájlt szeretnének lekérni a helyreállítási portálról vagy az egész rendszert érintő teljes helyreállítást szeretnének végezni, valamint a Virtual Machine Manager segítségével közvetlenül is futtathatják a biztonsági mentési képet, így elérhetik az alkalmazások adatait, és garantálhatják azok rendelkezésre állását. 

  • Virtuális gépek védelme: A felhasználók akár ügynök nélkül, mindössze a VMware vSphere adatok segítségével védelmet nyújthatnak virtuális gépeik számára. Az alkalmazás több különböző helyreállítási megoldást támogat, egyetlen fájl helyreállításától a virtuális gépek azonnali NFS-be történő helyreállításán át azok teljes helyreállításáig és a Synology VMM alatt történő futtatásáig.

  • Gyorsabb biztonsági mentés: A módosítottblokk-követés (CBT) technológiának köszönhetően növekményes biztonsági mentéseket végezhet, így nem szükséges minden alkalommal teljes biztonsági mentést végrehajtani

  • Hatékony tárhelykihasználás: A beépített globális deduplikáció funkció jelentősen csökkenti a biztonsági mentések tárhelyigényét. 

  • Megbízhatóbb helyreállítás: A Synology VMM alatt ellenőrizheti a biztonsági mentéseket, így növelheti azok megbízhatóságát, és csökkentheti az éles környezetet érő terhelést.

  • Run on VMM: A Synology VMM szolgáltatással való integrációnak köszönhetően ezzel a különleges funkcióval az éles rendszerrel megegyező IT-környezetet alakíthat ki, amely ideiglenes katasztrófa utáni helyreállítási megoldásként használható, valamint lehetőséget kínál a kívánt objektumok importálására és exportálására és a frissítések tesztelésére.

További információk az Active Backup for Businessről itt találhatók. Az Active Backup for Google Workspacesről itt, az Active Backup for Microsoft 365-ről pedig itt lehet részletesen olvasni.

[A Synology megbízásából készített, fizetett anyag.]

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.