Szerző: Asztalos Olivér

2021. november 17. 12:06

Évi egyetlen nagyobb frissítésre áll át a Windows 10

Az eddigi kettő helyett már csak évente egyetlen nagyobb frissítési csomagot fog kapni a korosodó Windows 10.

A változást tegnap jelentett be a Microsoft. A lépésnek megfelelően a Windows 10 átveszi az októberben megjelent utód, vagyis a Windows 11 frissítési ütemezését. Ennek megfelelően a Windows 10 legközelebb már csak nagyjából egy év múlva, valamikor 2022 második felében kap frissítési csomagot, vagy úgynevezett feature update-et.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Ezzel megszűnik az elmúlt bő hat évben bevett gyakorlat, amely szerint, ha törik, ha szakad, minden tavasszal és ősszel egy új frissítési csomagnak kell megjelennie. A Microsoft vélhetően belátta, hogy korábbi gyakorlatuk már nem tartható, felesleges erőltetni az évi két csomagot. Vélhetően az is az erőltetett menetének volt köszönhető, hogy az egyes frissítési csomagokkal bőven akadtak kisebb-nagyobb problémák az elmúlt években. A döntést vélhetően a nagyvállalatoknál is üdvözlik, ahol ezzel már csak évi egyetlen nagyobb frissítési csomag tesztelésével és telepítésével kell majd foglalkozni.

w10_feature

A Windows 10-es tavaszi és őszi frissítések egyik legnagyobb port kavaró problémáját a 2018-as őszi csomag mutatta be. A 1809-es kiadás terjesztését röviddel a hivatalos rajt után kénytelen volt leállítani a Microsoft. A háttérben egy rendkívül kellemetlen adatvesztési hiba állt, amely egyes PC-ken teljesen törölte a felhasználó dokumentum-mappájának tartalmát.

Jelen állás szerint a Microsoft valamikor 2025 őszén adhatja ki az utolsó nagyobb frissítési csomagot a Windows 10-hez. A redmondi vállalat szerint a szóban forgó rendszert 2025. október 14-ig támogatja majd. Ezt követően már csak az idén októberben megjelent Windows 11 kap frissítéseket, legyen szó akár biztonsági javításokról, akár új funkciókat tartalmazó csomagokról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról