Szerző: Vörös Péter

2000. november 16. 09:28

Comdex: a laptop gyártók már a kábel nélküli világra készülnek, hivatalosan is itt a HP Omnibook 500

[TechWeb] A kábel nélküli technológiával is felszerelt Hewlett-Packard Omnibook 500 hivatalos bemutatója a Comdex-re esett. Az Omnibook 500-zal mind Bluetooth, mind 802.11 kábel nélküli eszközök használhatók lesznek: a 802.11 protokoll szól a hálózati hozzáférésről, míg a Bluetooth teszi lehetővé a különféle perifériákhoz történő kábel nélküli hozzákapcsolódást.

Korábban az infravörös technológia tűnt a kábel nélküli kapcsolat útjának, de többek között a HP szerint is a Bluetooth sokkal megbízhatóbb. A kétirányú infravörös technológiával szemben a Bluetooth többirányú rádióhullámokat használ.

A Compaq a jövő év elejére ígéri az M300-as laptop-ját, amely Bluetooth ill. 802.11 modult kínál: a cég kihangsúlyozta, hogy mindenképpen beépített változathoz ragaszkodott, hogy ezzel elkerüljék a PCI vagy mini-PCI csatolóhely elfoglalását. A Dell már a Comdex előtt bemutatta kábel nélküli technológiával ellátott laptop-ját.

A legfontosabb kérdés az, hogy a 802.11 ill. Bluetooth-t össze kell hangolni, mivel egyelőre egyszerre használva csökkent mindkettő teljesítménye, mivel ugyanazt a rádiófrekvenciát használják. Michael Dell, a Dell elnök-vezérigazgatója szerint a legtöbb felhasználó a 802.11 mellett fog dönteni, mivel a hálózati hozzáférés otthon, az irodában vagy akár egy repülőtéri váróhelyen sokkal értékesebb, mint a perifériákhoz történő kábel nélküli csatlakozás.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.