:

Szerző: mz

2000. november 15. 21:09

Az Ericsson nyerte az első GPRS megbízást Latin-Amerikában

[Noguchi] Az Ericsson nyerte el az első GPRS-megbízást Latin-Amerikában A bolíviai Entel Móvil az Ericsson-t választotta az első latin-amerikai GPRS-mobilhálózat szállítójául. A hároméves keretszerződés egy 1900 MHz-es kulcsrakész GSM/GPRS mobilhálózat szállításáról szól, értéke 36 millió dollár.

Az Entel Móvil, a Telecom Italia vegyesvállalata, Bolívia piacvezető digitális mobiltelefon-szolgáltatója. 1996-ban Latin-Amerikában elsőként indított digitális mobilszolgáltatást az Ericsson TDMA-rendszerével. A GSM/GPRS hálózat bevezetésével az Entel Móvil lesz az első latin-amerikai szolgáltató, amely egyszerre kínálja szolgáltatásait TDMA és GSM rendszereken.

Az első latin-amerikai GSM/GPRS-megállapodás fontos mérföldkő a technológia globális elterjedése felé, valamint újabb bizonyítéka az Ericsson globális technológiai elsőségének.

Az új GSM-hálózat 2000. december végén kezdi meg működését, az Ericsson GPRS-megoldását a tervek szerint 2001. második negyedévében helyezik üzembe. Az új rendszerrel az Entel Móvil előfizetői bárhonnan hozzáférhetnek az Internethez, illetve más IP-alapú szolgáltatásokhoz – akár 115 kbps sebességgel.

A GPRS mobilszolgáltatások elterjedésének segítésére az Ericsson a közelmúltban bemutatta első Bluetooth-csatolót tartalmazó GPRS-kompatibilis mobiltelefonját, a háromsávos R520-at. Az Ericsson R520 900/1800/1900 MHz-es GSM-hálózatokban működik, így a felhasználók egyetlen telefont használhatnak öt kontinens 120 országában. Az R520 nem csak az első beépített Bluetooth-csatolóval szállított GPRS-telefon, de a világ első olyan mobilkészüléke is, amely kompatibilis a WAP 1.2.1 szabvánnyal, illetve a kínai karakterek megjelenítését is támogatja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.