Szerző: HIRDETÉS

2021. szeptember 17. 11:47

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC

Járulékos interfészek befogadására alkalmas PCIe-modulokkal bővíthető ultra kompakt ipari PC-t mutatott be a Beckhoff.

A legkülönfélébb ipari alkalmazások egyedi igényeihez könnyűszerrel hozzáigazítható ipari PC-vel rukkolt elő a Beckhoff. A C6032 az azonos számítási képességű, C6030 típusú egykártyás PC-hez képest egy további, modulrendszerű interfészek és egyéb funkcionális bővítőkártyák csatlakoztatására szolgáló alaplapot tartalmaz.

A hatodik és hetedik generációs Intel Core i processzorokkal – akár a magonként 3,6 GHz- es négymagos Core i7 processzorral – szerelt C6032 ipari PC kitűnően használható bonyolult tengelyvezérlést, nagy számításigényű kezelőfelületeket, rendkívül gyors ciklusidőket és a nagy adatmennyiségek (big data) kezelését igénylő feladatokhoz.

beckhoff_c6032

Mind az ultrakompakt alaplap, mind a cinkprésöntvényből készült készülékház új fejlesztés. Ezeket a termékeket is a Beckhofftól megszokott nagyfokú műszaki igényesség jellemzi, az ipari kompatibilitás, a „Made in Germany” gyártási minőség, a megbízhatóság, valamint a csúcsminőségű megjelenés és kezelhetőség jegyében. A termék további erősségei közé tartozik az ultrakompakt ipari PC-kre jellemző rendkívül helytakarékos kialakítás (a PC mindössze 129 x 133 x 104 mm méretű), a tetszés szerinti – akár függőleges, akár vízszintes orientációjú – hátoldali rögzíthetőség, valamint a szabadon megválasztható irányú csatlakozófelület.

Magas fokú rugalmasság PCIe modulok révén

Két kompakt PCIe modulhely révén rugalmasan bővíthető a szabadon hozzáférhető előlapi csatlakozóterület. Az ide illeszthető PCIe modulok a következők: 

  • 2 db Gigabit Ethernet 
  • 2 db USB 3.0 
  • 2 db RS232 
  • 1 db CP-Link 4

Rendkívül hosszú élettartamú, fordulatszám-szabályozott ventilátorával a C6032 akár 55 °C környezeti hőmérsékletig is üzemeltethető. A számítógépen Windows 7 vagy Windows 10 operációs rendszer futtatható, továbbá használható egy M.2 szabványú, második SSD tároló is, RAID konfigurációban. A C6032 tárolókapacitása alapkivitelben 40 GB, amit egy M.2 szabványú SSD 3D flashmemória biztosít.

Univerzálisra tervezett eszközgeneráció

Az ultrakompakt ipari PC-k Microsoft Azure tanúsítványú eszközeivel tökéletesen kielégíthetők a gépépítés jelenlegi követelményei. Ilyenek többek között a magasabb fokú modularitással, a szekrényen belüli kisebb helyigénnyel, a nagyobb számítási teljesítménnyel és az alacsonyabb árral kapcsolatos elvárások. Az új eszközgeneráció teljesíti mindezeket a követelményeket, és számos területen ideális megoldást jelenthet, például elosztott architektúráknál, valamint a jelenlegi IoT, illetve Ipar 4.0 paradigmához kapcsolódó alkalmazásoknál. A számítási teljesítmény igény szerint rugalmasan megválasztható: 

  • C6015 és C6017 közepes igényekhez: Intel   Atom (akár négymagos) processzorokkal; 
  • C6025 és C6027 nagy számítási teljesítményhez; 
  • a csúcskategóriát képviselő C6030 és C6032, melyek magonként akár 3,9 GHz-es Core i processzort (kétmagos processzorok esetén) is tartalmazhatnak.

További részletek az alábbi oldalon találhatók.

Beckhoff Technology Day

Október 6-án a Beckfoff egész napos eseményt szervez, melynek célja, hogy átfogó képet adjon az automatizálási technológia újdonságairól és a fejlesztési irányzatokról. A rendezvényen bemutatásra kerülnek a legújabb megoldások, valamint esettanulmányok is. Az előadások közötti szünetek nem csak a kiállítótérben kihelyezett izgalmas bemutatóalkalmazások megszemlélésére teremtenek lehetőséget, hanem a hasonló területen tevékenykedő szakértők közötti tapasztalatcserére is. A rendezvény részletes programja megtekinthető az alábbi linken.

[A Beckhoff megbízásából készített, fizetett anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról