:

Szerző: HIRDETÉS

2021. március 19. 09:53

Idomul a feladatokhoz a Beckhoff legújabb ultrakompakt ipari PC-je

A moduláris C6027 PC képességei és rögzítése is az aktuális ipari környezethez szabható – mindezt alacsony fogyasztás és rendkívül kompakt kialakítás mellett.


Új, ultrakompakt, moduláris ipari PC-vel rukkolt elő a Beckhoff: a C6027 modellszámú PC-vel a gyártó a lehető legkisebb készülékházba pakol komoly teljesítményt, ráadásul alacsony fogyasztás mellett. A kiemelten hatékony kialakítás alapját az Intel "U" sorozatú, 15 wattos fogyasztási osztályba tartozó Core lapkái, illetve a készülékhez elérhető bővítőmodulok teszik le.

ERŐS VAS, RUGALMAS RÖGZÍTÉS

A kompakt, sínre szerelhető PC igény szerint 8. generációs, kétmagos Intel Celeron, ugyancsak kétmagos Core i3, netán négymagos Core i5 vagy i7 processzorokkal is felszerelhető. A lapkákhoz az adott felhasználási környezet igényeinek megfelelően akár 8 gigabájt RAM, illetve 40 gigabájtos M.2 SSD párosítható. Az ipari PC-n egy DisplayPort, három hagyományos USB 3.0 aljzat, illetve három Ethernet csatlakozó sorakozik, utóbbiak 100/1000Base-T interfésszel.

c6027

A C6027 PC teljes egészében passzív hűtéssel érkezik, ventilátorok, így potenciális meghibásodáshoz vezető, mozgó alkatrészek nélkül. Ennek megfelelően a használat közben keletkező teljes hőmennyiség az eszközre rögzített, egyoldalas hűtőbordán adható le. Mindezt a gyártó egy mindössze 82 x 127 x 69 milliméteres, nagynyomású présöntéssel készült, alumínium- és cinkprésöntvény készülékházba szerelte. A ház többféle rögzítési lehetőséggel is rendelkezik, így bármilyen vezérlőszekrényben, illetve gépelrendezés mellett bevethető.

IGÉNY SZERINT CSERÉLHETŐ MODULOK

A moduláris C6027 ráadásul egy második áramköri panelnek is otthont adhat, amelyen keresztül további interfészekkel, sőt, akár szünetmentes energiaforrással is felszerelhető. Jelenleg az eszközhöz igény szerint egy 6 darab extra RJ45 Ethernet csatlakozót felsorakoztató modul, illetve egy egymásodperces szünetmentes tápegységet tartalmazó panel érhető el, amellyel a fontos adatokat áramkimaradás esetén is lehetőség van időben lementeni.

A kiegészítő modullal akár összesen kilenc Ethernet csatlakozót sorakoztató felépítésben a C6027 bevethető IoT- vagy biztonsági átjáróként is, a kívánt gép- és rendszermodulok hálózatba kapcsolására, de persze a hálózatperemi funkción túl dedikált, nagy teljesítményű gépvezérlőként is használható, automatizációs feladatok széles köréhez. A PC természetesen teljes TwinCAT és EtherCAT kompatibilitást élvez. A Beckhoff a közeljövőben az ultrakompakt ipari PC sorozat további bővítését tervezi.

Az ipari PC-k és azok képességeinek részletes áttekintéséhez a vállalat tavaly novemberi, illetve idén márciusi webinárjait is érdemes megnézni, illetve jelenleg is tart a Beckhoff tavaszi webinársorozata, amelybe az érdeklődők még szintén bekapcsolódhatnak.

[A Beckhoff megbízásából készített, fizetett anyag.]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.