Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 13. 11:51

Októberben jöhet leghamarabb az új Android

Legkorábban október 4-én debütálhat az Android soron következő, 12-es verziója, ám vélhetően csak a legújabb Pixel okostelefonokon.

Számos elődjéhez képest lényegesen tovább kell várni az Android operációs rendszer idei fő rendszerfrissítésére. A sorban a tizenkettedik kiadás, az Android 12 az XDA Developers fejlesztői közösség vezetője szerint október 4-én érheti el a stabil kiadási státuszt az Android Open Source Project (AOSP) részeként. 

Mindez az eddigi gyakorlat alapján azt jelentheti, hogy ekkor érkeznek meg az Android 12-frissítések a Pixel-tulajdonosok számára, illetve legkorábban ettől az időponttól kerülhet a boltokba a Google saját hardverrészlegének új, felsőkategóriás okostelefonja, a Pixel 6. 

android12

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Akik valamilyen külső gyártó által készített androidos mobillal rendelkeznek, azok szintén az eddigi gyakorlatnak megfelelően jó eséllyel még hónapokat várhatnak, mire megkapja a készülékük a rendszerfrissítést, miután a legtöbb gyártónak a Google minden ellenkező irányú kezdeményezése dacára továbbra is hosszú hónapokra van szüksége ahhoz, hogy a stabil kiadásba átvezessék saját módosításaikat, illetve minden funkciót leteszteljenek a nagyobb operátorokkal karöltve.

Az Android 12 legfőbb újdonsága az új, "Material You" néven emlegett dizájnnyelv, mely az operációs rendszer legnagyobb külső átalakításának számít a 2014-es Material Design bevezetése óta. 

A "Material You" egyebek mellett új értesítési sávot, gyorsbeállítási panelt és záróképernyőt hoz - elsőként szokás szerint a Google Pixel telefonokra.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról