Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 14. 23:17

Comdex: Az Intel és a Hewlett-Packard bemutatták a 21. század PC-jét

A Comdex kiállításon az Intel bemutatta a Hewlett-Packard-dal közösen fejlesztett "Deep Forest" nevű koncept-számítógépet, ami kialakításában és teljesítményében is a jövő századot idézi. A gépet internetes alkalmazásokhoz, e-vásárláshoz és multimédiához ajánlják.

A tervezésnél már Intel Pentium 4 processzort vettek alapul. Az aprócska házat úgy konstruálták, hogy a levegő szabadon áramolhasson rajta keresztül, és bármilyen (álló, fekvő) elhelyezés lehetővé váljon.

A 21. század gépének a perifériái is a jövőbe mutatnak. A gépen természetesen csak USB csatlakozó található, ebből mindjárt hét darab áll rendelkezésre. Továbbá 10/100 Ethernet illesztőt integráltak a helyi és távoli hálózatok gyors elérése érdekében. A grafikus vezérlő természetesen AGP 4x porton csatlakozik. Az egyszerű és könnyű használatot pedig "instant-on" rendszerrel képzelik el az Intel mérnökei.

A Deep Forest persze csak egy technológiai demostráció, nem kereskedelmi termék. A cég a segítségével fel szeretné hívni a figyelmet néhány lehetséges megoldásra, amik a jövőben alkalmazhatók lehetnek a kereskedelmi forgalomba kerülő gépeken.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról