Szerző: Asztalos Olivér

2021. július 23. 12:16

Több tucat biztonsági hibát javít az iOS 14.7

Közel három tucat biztonsági hiba javítása mellett kisebb újításokat mutatott be a iOS legújabb alverziója.

A kedden megjelent frissítés többek között az iPhone 12-es készülékekhez szabott MagSafe Battery Pack támogatását is elhozta. A telefonok hátuljához mágnesesen kapcsolódó, hátizsák szerű akkupakkot a héten hozta forgalomba az Apple potom bruttó 40 000 forintos áron. Hivatalos oldalán a vállalat nem beszél arról, hogy a költséges kiegészítő mekkora teljesítményre képes, egyes magazinok ugyanakkor már darabjaira szedték a terméket, amelyben két 5,73 wattorás akkumulátor található.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az iOS 14.7-tel továbbá elérhetővé válik az idehaza egyelőre nem használható Apple Card‌ egyesítés, amellyel két felhasználó ideiglenesen növelheti a hitelkeretét. Emellett már a Home appból időzíthetőek a HomePod-ok, vagyis az Apple okoshangszórói. A Podcast alkalmazásban már lehetőség van az összes, vagy a csak követett tartalmakra szűrni. Az időjárás és a térkép alkalmazás légszennyezettségre vonatkozó adatközlése hat új országgal bővült, amely listájában ugyanakkor Magyarország továbbra sem szerepel.

bpack2

A kisebb újítások mellett különféle hibákat is javít a legújabb iOS. Ezekből kettő az Apple Musicra, egy az iPhone 11 akkukezelésére, egy pedig a vakok és gyengénlátók számára fejlesztett Braille-kijelzőkre vonatkozik. Egy szélesebb kört érintő hibát is javít az iOS 14.7, amelynek korábbi verziói bizonyos szokatlan (pl. "%p%s%s%s%s%n") hálózatnevek esetén egyszerűen letiltották Wi-Fi-t, a problémát pedig csak a hálózatos rész resetelésével lehetett megoldani. A hibát valószínűleg az okozta, hogy a C nyelvben a "%[karakter]"-nek jelentése van, amit a rendszer nem szanitizáltan adhatott át valamely belső könyvtárának.

Végül, ám nem utolsó sorban az iOS 14.7 összesen mintegy 31 darab különféle biztonsági hibát is kijavít. A hosszú listát tekintve rengeteg különféle elemet érintenek a foltozások, a WebKittől egészen a Find My szolgáltatásig. Az Apple a Pegasus kémszoftverének behatolási pontot nyújtó iMessage biztonsági résről nem tesz említést, így egyelőre nem világos, hogy a nagy vihart kavart támadási pont nyitva áll-e még, vagy esetleg az operációs rendszer valamely közelmúltban kiadott verziójával foltozta-e már azt a vállalat.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.