Szerző: Vörös Péter

2000. november 13. 20:27

További részletek a Seagate Barracuda 180-ról, a világ legnagyobb kapacitású winchesteréről

[PR Newswire] A Seagate ezzel a 180 GB-os Barracuda-val folytatja SCSI bejelentései sorát.

A bejelentett főbb paraméterek: 7200 rpm a sebesség (az ezzel kapcsolatos alacsony áramfogyasztással és zajjal), feles magasság, 9 vagy 10 lemezen történő tárolás (ez nem világos a sajtótájékoztatóból), a Mean Time Between Failure (MTBF- átlagos idő két meghibásodás között) érték 1,2 millió óra, a hasonló kategóriájú készülékhez hasonlóan teljes körű 5 éves jótállás.

Formattált állapotban az adatátviteli sebesség 47 MB/mp és természetesen Ultra160 SCSI interfésszel is alkalmazható lesz. Rázkódásvédelmi vonalon a winchester tartalmazni fogja a Seagate G-Force Protection rendszerét és SeaShell-jét.

A Barracuda 180 olyan felhasználásokhoz is alkalmas, mint az adatraktárazás, e-kereskedelem, adatbányászat. A Cheetah termékcsaládtól kölcsönzött technológiának köszönhetően Audio/Video felhasználásra is alkalmas a Barracuda 180. Az Audio/Video-specifikus alkalmazások számára speciális 16 MB-os V-code cache-t is kínálni fog a cég (az alapverzió cache-méretéről nem szólt a sajtótájékoztató, ez várhatóan 4 MB lesz).

A várható piaci ár 2200$ körül lesz. A tömeges termelés ez év végén indul, a disztribúciós csatornákban az első negyedévben jelenik meg a Barracuda 180.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.