:

Szerző: mz

2000. november 13. 19:59

A hp felvásárolja a Bluestone-t

[Noguchi] A Hewlett-Packard Company és a Bluestone Software Inc. bejelentése szerint a felek végleges megállapodásra jutottak arról a stratégiai részvénycseréről, melynek nyomán a Bluestone a hp tulajdonába kerül. A Bluestone piacvezető szerepet tölt be a B2B (vállalatközi), a B2C (vállalatok és végfelhasználók közötti), valamint a mobil internetes tranzakciók internetes szoftver-platformjainak, eszközeinek és technológiáinak szállításában.

E művelet révén a hp a Bluestone elismert J2EE és XML alkalmazás-szervereit és eszközeit is felveszi internetes szoftver-portfóliójába – ezzel garantálva ügyfelei számára az új, szolgáltatásalapú számítástechnikai modellre épülő alkalmazások és szolgáltatások kifejlesztésének és bevezetésének lehetőségét.

A hp jelenlegi internetes szoftverportfoliója integrált szolgáltatáskezelő (OpenView) és szolgáltatásminőség-fenntartó (WebQoS) megoldásokat, biztonsági (Praesidium) és nagyfokú rendelkezésre állást garantáló (MC/ServiceGuard) szoftvereket, hangérvényesítési (voice-enabling) (OpenCall), internetes szolgáltatásfigyelő és számlázási (Smart Internet Usage), valamint elektronikus szolgáltatásokat integráló (e-speak és Changengine) technológiákat tartalmaz.

A Bluestone szoftverei szolgálnak majd a hp jelenlegi szoftvertermékeinek integrációs platformjaként. Az általuk kínált, fejlett XML, e-services és mobil technológiai képességek képezik a hp jövő generációs szoftver-stratégiájának alapját.

A megállapodás értelmében a Bluestone részvényesei 0,2433 db osztatlan hp-törzsrészvényt kapnak minden Bluestone törzsrészvényükért cserébe. A tranzakciót követően a Bluestone a hp teljes tulajdonú leányvállalataként folytatja működését.

A Bluestone szabvány-alapú J2EE és XML alkalmazási szerver technológiája, valamint az üzletágban elsőként kifejlesztett Java™ tranzakciós szolgáltatása a hp middleware termékkínálatának központi elemeként funkcionál tovább. E megoldás segítségével az ügyfeleknek a vállalati szervezet egészében, a kereskedelmi partnerek körében, valamint az ügyfélműveletek és tranzakciók minden típusánál lehetőségük nyílik mobil eszközökre épülő J2EE és XML alkalmazások és szolgáltatások kifejlesztésére, integrálására, bevezetésére és kezelésére. A hp Consulting bevezetési és integrációs szolgáltatásokat dolgoz ki a Bluestone technológiáinak támogatására.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.