Szerző: Koi Tamás

2021. február 19. 11:17

Újra nekifut a felhasználók meggyőzésének a WhatsApp

Kommunikációs stratégiát vált az új időpontban, május 15-én életbe lépő általános szerződési feltételek részletei, illetve a felhasználókra gyakorolt hatását illetően a Facebook tulajdonában lévő WhatsApp.

Hogy némelyest lecsillapítsa a kedélyeket, illetve megfékezze a felhasználók tömeges elvándorlását, kommunikációs stratégiát vált a Facebook tulajdonában lévő WhatsApp a májusban életbe lépű új felhasználói feltételekkel kapcsolatosan. A cég saját álláspontja szerint elsősorban apró, a több százmillió aktív felhasználót marginálisan érintő  technikai változásokat eszközöl az appban, illetve annak adatvédelmi irányelveiben, melynek első körös, ultimátumszerű kommunikációja óriási felzúdulást váltott ki a regisztráltak körében.

Január elején a WhatsApp felhasználóit egy felugró üzenetben kezdte figyelmeztetni, hogy amennyiben a kijelölt dátumig nem fogadják el új adatvédelmi irányelveit, nem tudják majd tovább használni az alkalmazást. Noha az irányelvek változtatásai elsősorban az üzleti és magánfelhasználók közti üzenetváltásokra vonatkoztak, a Facebook felé történő adatmegosztással kapcsolatban is akadtak a dokumentumban aggasztó kitételek - méghozzá, hogy a WhatsApp szinte minden személyes adatot, így többek között az alkalmazásban használt telefonszámot, IP címet és egyéb eszközinformációkat is megoszthat az anyacéggel, amelyeket az saját szolgáltatásainak fejlesztéséhez használhat fel.

whatsappill

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A változásokkal kapcsolatos tájékoztató üzenetet felhasználók milliói fogadták meglehetősen bosszúsan, melynek következtében a WhatsApp egy blogposztban volt kénytelen magyarázkodni, mely annak kapcsán is sietett megnyugtatni a felhasználókat, hogy a február 8-án senkinek nem függeszti fel a fiókját - a május 15-i dátumra azonban továbbra is érvényes az eredetileg kijelölt ultimátum.

Ehhez a dátumhoz továbbra is ragaszkodik a szolgáltató, mely most egy új, részletesebb felugró banner révén igyekszik eloszlatni a felhasználókban eddig megfogalmazódott kételyeket. A WhatsApp egy újabb, tegnapi blogposztban hozzáteszi, a cégnél tisztában vannak azzal, hogy a jelenlegi helyzetet a rivális platformok szolgáltatásváltásra igyekeznek rábírni a felhasználókat - ezzel kapcsolatban a WhatsApp arra figyelmeztet, hogy vannak olyan riválisok, melyek nem használnak alapesetben végponti titkosítást, ennek ellenére - félrevezetően - azt állítják, hogy nem látnak bele a felhasználók üzenetfolyamába.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról