Szerző: mz

2000. november 9. 20:55

Nyereséges évet zárt a Siemens

[Siemens] A 2000. szeptember 30-án zárult gazdasági évben a Siemens adózás utáni eredménye 3,38 Mrd euró volt, ami 81%-kal meghaladja a tavalyi eredményt. A forgalom 15%-kal, az új rendelések mennyisége 20%-kal nőtt, és 78,4 illetve 83,4 Mrd eurót tett ki.

A rekord szintű profit meghaladta a lekötött tőke költségeit, így a hozzáadott gazdasági érték, az EVA most először pozitív. Ez, valamint az adózás utáni eredményt növelő rendkívüli bevételek mind a részvényesek, mind az alkalmazottak számára örvendetes hírt jelentenek, hiszen a részvényesek számára a tavalyi 1 euróval szemben 1.40 eurós osztalékot javasol a cégvezetés, míg a dolgozók fél áron vásárolhatnak a konszern részvényeiből.

A profithoz a konszern ágazatai közül az A&D (Automatizálás- és Hajtástechnika), az ICM (Információs és Kommunikációs Mobil Rendszerek), valamint az ICN (Információs és Kommunikációs Hálózatok), illetve mindenek előtt az önálló jogi formában működő félvezető-gyártó ágazat, az Infineon AG járult hozzá a legnagyobb mértékben.

A gazdasági év végén a Siemens világszerte 447.000 főt foglalkoztatott. A tavalyihoz képest 4000-rel nőtt összlétszámon belül, a belföldi foglalkoztatottak száma 180.000-re csökkent, míg a külföldi alkalmazottak száma 267.000-re nőtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról