Szerző: Hlács Ferenc

2020. december 2. 09:38

Kisvállalati MDM szolgáltatást indít a Google

Az Android Enterprise Essentials a legfontosabb mobileszköz-kezelési funkciókat tömöríti.

A kis- és középvállalatokat célozza meg legújabb MDM megoldásával a Google: a keresőóriás egy biztonságos mobileszköz-menedzsment szolgáltatást indít Android Enterprise Essentials néven, amellyel a szerényebb büdzsével rendelkező, kisebb cégeknek is igyekszik megfizethető védelmet biztosítani a céges eszközökhöz és adatokhoz.

A megoldás az Andorid Enterpirse MDM-ből megismert főbb funkciókat teszi elérhetővé a kisebb cégeknek is - ilyen például a képernyőzár és a titkosított adattárolás megkövetelése az eszközökön, az illetéktelen hozzáférések megelőzése végett, illetve a folyamatosan aktív Google Play Protect malware-védelem és a Play Store-on kívüli forrásokból származó appok telepítésének letiltása. A szolgáltatással mindezek mellett lehetőség nyílik távolról minden vállalati adatot törölni a készülékekről, ha azoknak lába kelne.

androidenterpriseessentials

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az Android Enterprise Essentials fenti funkciói a szolgáltatásban alapértelmezetten aktívak, így nincs szükség a felhasználói oldalon semmilyen beállításra vagy képzésre - a céges készülékek így egyből kioszthatók a dolgozóknak és használatba vehetők. A Google szerint az új szolgáltatást a kis- és közepes méretű cégek mellett nagyobb szervezetek is bevethetik a legfontosabb biztonsági funkciók beüzemeléséhez, ha nincs szükségük részletes mobileszköz-kezelési képességekre. Az ügyfeleknek később természetesen lehetőségük van a Google összetettebb funkcionalitást kínáló MDM szolgáltatására váltani.

Az Andorid Enterprise Essentials szolgáltatás első körben az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban lesz elérhető a Google által kijelölt disztribútorokon keresztül, a cég a globális rajtot jövő év elejére ígéri.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról