Szerző: Koi Tamás

2020. november 17. 10:20

Magyar fejlesztőcéget vásárol a Cisco

Magyar szoftverfejlesztő startupot vásárolna fel a Cisco - a budapesti székhelyű Banzai Cloud felvásárlása rövid időn belül a Cisco második bevásárlása a cloud-native megoldásszállítók körében.

Felvásárolná a budapesti székhelyű Banzai Cloud szoftverfejlesztő céget a Cisco - a magyar startup Cloud Native alkalmazások fejlesztésében és skálázásában, és a nyílt forráskódon alapuló projektek és közösségek aktív résztvevője. Az amerikai multi a régióban a felvásárlások terén eddig egyáltalán nem számított aktívnak, a cégnek ez a felső felvásárlási tranzakciója Magyarországon és a második Kelet-Európában (a cég 2013-ban egy cseh kiberbiztonsági céget vásárolt fel).

A hálózatok kulcsfontosságúak a felhőalapú alkalmazások szempontjából, a modern, felhőalapú infrastruktúrák pedig számos új, izgalmas technológiai kihívást vetnek fel. Az ezekre adott válaszok és megoldások jelentősen megkönnyítik az alkalmazásfejlesztők munkáját, hiszen így a kódírásra koncentrálhatnak és kevesebb időt kell az alkalmazások környezetének menedzselésére fordítaniuk - a Banzai Cloud Kubernetes-re támaszkodó megoldásai ezt a folyamatot segítik elsősorban.

banzaicloud_iroda

A mai bejelentés a Cisco-nak már a második felhő-fókuszú akvizíciója a közelmúltban. Októberben a vállalat felvásárolta az izraeli Portshift céget, amely felhőalapú biztonsági megoldásokkal foglalkozik. Ez a két, határokon átnyúló akvizíció is mutatja a Cisco elkötelezettségét a hibrid, többfelhős, és az alkalmazásokat előtérbe helyező infrastruktúrák fejlesztése iránt.

A BanzaiCloud akvizíciója várhatóan a Cisco második pénzügyi negyedévének végére zárul le, ekkor a Banzai Cloud csapata a Cisco Emerging Technologies and Incubation Csoporthoz csatlakozik majd. A Banzai Cloud legutóbb 2018-ban kapott jelentős összegű, 2,5 millió dollárnyi tőkebefektetést.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról