:

Szerző: Koi Tamás

2020. november 17. 10:20

Magyar fejlesztőcéget vásárol a Cisco

Magyar szoftverfejlesztő startupot vásárolna fel a Cisco - a budapesti székhelyű Banzai Cloud felvásárlása rövid időn belül a Cisco második bevásárlása a cloud-native megoldásszállítók körében.

Felvásárolná a budapesti székhelyű Banzai Cloud szoftverfejlesztő céget a Cisco - a magyar startup Cloud Native alkalmazások fejlesztésében és skálázásában, és a nyílt forráskódon alapuló projektek és közösségek aktív résztvevője. Az amerikai multi a régióban a felvásárlások terén eddig egyáltalán nem számított aktívnak, a cégnek ez a felső felvásárlási tranzakciója Magyarországon és a második Kelet-Európában (a cég 2013-ban egy cseh kiberbiztonsági céget vásárolt fel).

A hálózatok kulcsfontosságúak a felhőalapú alkalmazások szempontjából, a modern, felhőalapú infrastruktúrák pedig számos új, izgalmas technológiai kihívást vetnek fel. Az ezekre adott válaszok és megoldások jelentősen megkönnyítik az alkalmazásfejlesztők munkáját, hiszen így a kódírásra koncentrálhatnak és kevesebb időt kell az alkalmazások környezetének menedzselésére fordítaniuk - a Banzai Cloud Kubernetes-re támaszkodó megoldásai ezt a folyamatot segítik elsősorban.

banzaicloud_iroda

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A mai bejelentés a Cisco-nak már a második felhő-fókuszú akvizíciója a közelmúltban. Októberben a vállalat felvásárolta az izraeli Portshift céget, amely felhőalapú biztonsági megoldásokkal foglalkozik. Ez a két, határokon átnyúló akvizíció is mutatja a Cisco elkötelezettségét a hibrid, többfelhős, és az alkalmazásokat előtérbe helyező infrastruktúrák fejlesztése iránt.

A BanzaiCloud akvizíciója várhatóan a Cisco második pénzügyi negyedévének végére zárul le, ekkor a Banzai Cloud csapata a Cisco Emerging Technologies and Incubation Csoporthoz csatlakozik majd. A Banzai Cloud legutóbb 2018-ban kapott jelentős összegű, 2,5 millió dollárnyi tőkebefektetést.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 04:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.