Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 7. 23:05

A Transmeta részvényeinek értéke megkétszereződött az első kereskedési napon

[Bloomberg] A Transmeta részvényeinek értéke a tegnapi bevezetés után ma 45,25 dollárig emelkedett, a társaság piaci értéke így 5,78 milliárd dollár. A befektetők bizakodnak, hogy a Transmeta Crusoe processzorai révén komoly riválisa lehet az Intelnek a mobilgépek piacán.

"Természetesen a lehetőség adott, hogy komoly vetélytárssá váljanak, de majd meglátjuk" - mondta Robb Parlanti, a nagymennyiségű Transmeta-részvényt vásárló Turner Investment Partners vezető portfólió menedzsere.

A Transmeta öt éven át fejlesztette a Crusoe processzort, amely főként alacsony teljesítményfelvételével hívta fel magára a számítógépgyártók figyelmét. A cég fejlesztői között tudhatja Linus Torvaldsot is, aki tulajdonképpen az egyre népszerűbb Linux operációs rendszer megalkotója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról