Szerző: Koi Tamás

2020. február 21. 10:08

Lélektani határhoz ért a DIGI Mobil

Mérföldkőhöz ért tavaly év végén, idén év elején Magyarország negyedik mobilszolgáltatója, a DIGI Mobil: a cég teszt szolgáltatásának ügyfélbázisa elérte a lélektani százezres határt. Ez ugyanakkor még mindig csak a teljes piac 1%-a.

Újabb részletek derültek ki arról, hogy a DIGI tavaly májusban elindított, egyelőre továbbra is tesztüzemben működő mobilszolgáltatása, a DIGI Mobil hogyan szerepel a magyar mobilpiacon. A szolgáltatást üzemeltető DIGI Távközlési Kft. anyacége, a holland DIGI Communications N.V. ma tette közzé a 2019-es évre vonatkozó előzetes pénzügyi jelentését, melyből többé-kevésbé pontos kép rajzolódik ki arról, hogy mely szegmensekben hogyan teljesített a távközlési cég a tavalyi évben.

A magyarországi távközlési piac szereplői, valamint az ügyfelek számára az egyik legfontosabb mutató a cég hazai mobilos ügyfélbázisának növekedési rátája lehet. A jelentés szerint tavaly év végén a DIGI-nek 99 ezer mobilos ügyfele volt, vagyis a vállalat egy negyedév alatt 27 ezer új ügyfelet tudott toborozni magának - vélhetően elsősorban a lefedettségi terület növekedésének köszönhetően.

digi_hq

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A DIGI ugyanis csak a már meglévő (vagy új) vezetékes vagy műholdas ügyfeleknek kínál teszt SIM-eket, és csak abban az esetben, ha a lakcímük a mobilszolgáltatás által lefedett területen található. Fontos, hogy egy előfizető akár 4 SIM-et is kérhet a nulla forintos havi díjú teszt előfizetéssel, a DIGI által jelentett ügyfélszám erre, azaz a teljes ügyfélbázisra vonatkozik.

A DIGI az elmúlt évben ütemesen próbálta növelni a szolgáltatáslefedettséget annak ellenére, hogy a jelenleg rendelkezésére álló spektrum kevéssé alkalmas nagy területek besugárzására. A cég a tavaly májusi induláskor mintegy 45 magyarországi települést (plusz a fővárost) fedett le részben vagy egészében mobilszolgáltatásával, ez a szám mostanra körülbelül ötszázra nőtt, a lefedettségi terület - legalábbis a településszámot tekintve - az indulás óta eltelt időben tehát nagyjából megtízszereződött. A vállalat tavaly október végén jelentette be, hogy az eredetileg tavaly év végéig tervezett tesztüzemet meghosszabbítja idén június 30-ig.

Az előzetes pénzügyi jelentésből nem derül ki, hogy a DIGI mennyi árbevételt realizált a szegmensben tavaly, a korábbi statisztikák alapján ugyanakkor az látszik, hogy amíg a cég a Telenor mobilnet-szolgáltatását értékesítette adat-MVNO-ként, a terület lényegesen nagyobb árbevételt termelt. Ennek ugyanakkor nyilvánvaló oka elsősorban, hogy a DIGI Mobil tesztelőfizetés havidíj mentes.

A DIGI vezetékes üzletágai az év során nem változtak számottevő mértékben, a vállalatnak tavaly év végén 694 ezer kábeltévés, 750 ezer internetes és 681 ezer vezetékestelefon-ügyfele volt. Az előzetes üzleti jelentés a különböző leányvállalatok pénzügyi teljesítményét nem tartalmazza.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.