:

Szerző: Koi Tamás

2020. február 14. 13:26

Szemet vetett a Cisco a FireEye-ra

Rövidesen ajánlatot tehet a Cisco a saját fejlesztésű, egyedi kiberbiztonsági platformmal rendelkező, az utóbbi években sorozatos pénzügyi kudarcokat átélő FireEye-ra.

Rövidesen felvásárlási ajánlatot tesz a FireEye-ra a Cisco, jelentette csütörtökön a spanyol nyelvű Okdiario hírportál. A lap bennfentes forrásaira hivatkozva azt írja, hogy az erről szóló tárgyalások "rendkívül előrehaladott" állapotban vannak, a részletekkel heteken belül a nyilvánosság elé állnak a felek. Bár hónapokkal ezelőtt felmerült, hogy a FireEye pénzügyi befektetők kezébe kerülhet, a kaliforniai óriáscég ajánlatával fordulhat a kocka.

A lap forrásaitól úgy értesült, hogy egy másik, jóval kisebb szakmai befektető is érdeklődött a FireEye iránt, ám a Cisco ajánlata jóval kedvezőbbnek bizonyulhatott, ezért a tárgyalások a másik féllel megszakadtak. Nem ez az első alkalom egyébként, amikor a Cisco-t és a FireEye-t összeboronálja a sajtó: 2015-ben reppentek fel pletykák először arról, hogy a Cisco 9 milliárd dolláros vételi ajánlatot tesz a cégre, ám akkor a cég(ek) akkori vezetése cáfolta ezt a hírt, az üzlet pedig nyilvánvalóan nem is jött létre.

fireeye-milpitas-campus2
a fireeye campusa a kaliforniai milpitasban

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A FireEye azóta egyik pocsék pénzügyi időszakot zárta a másik után, a cég az elmúlt öt évben elvesztette piaci értékének csaknem 70%-át. A vállalat jelenlegi értéke mintegy 3,57 milliárd dollár, ezzel olyan, az utóbbi években kedvelt befektetői célpontnak tekinthető konkurensek előzik meg, mint a CrowdStrike vagy az Okta. 

A befektetők pesszimizmusa aligha véletlen: A vállalat gyakorlatilag 7 éve nem tud nyereséget termelni, legutóbbi, december 31-én záródó üzleti negyedévét 257,4 millió dolláros veszteséggel zárta. A cég részvényeinek árfolyama 2016 óta nem járt a 20 dolláros sáv felett, a közvetlenül a tőzsdére lépés utáni (2014. februári) 85 dolláros részvényárfolyam pedig ma már egészen távolinak tűnik. 

A felvásárlással kapcsolatos pletykákat sem a Cisco, sem a FireEye nem kommentálta. A spanyol sajtóban megjelent értesülések hatására a FireEye árfolyama 4,5%-ot emelkedett a napi kereskedésben, míg a Cisco papírjai több mint 5%-ot estek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 12:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.