Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Már nem csak nagyvállalatokra lő a FireEye

Voith Hunor, 2016. február 03. 18:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A biztonsági cég "kisebb" vevőknek is értékesítene. Átalakítja partnerhálózatát és olcsóbb termékkategóriát vezet be.

hirdetés

Két ágra bontja Global Threat Management Platformját a FireEye, jelentette be a cég Las Vegas-i Momentum 2016 értékesítési konferenciáján. A jövőben az eddigi drága-komplex-nagytudású vonalat a Power ág viszi tovább, a pénztárcabarát(abb)nak szánt változat pedig Essentials néven fog futni. A FireEye egyúttal partnerhálózatát is átszervezi, mert erőteljes növekedést szeretne elérni az eddig jórészt érintetlen, nagyjából ötezer fősnél kisebb vállalatok körében.

Elsőként a Network Security (NX) termékcsalád lesz Power és Essentials felszereltségi szintekkel is kapható. A két változat között a menedzsmentfunkciókban és analitikai, gépi tanulási képességekben, a támogatott felhasználók számában és a maximális átviteli sebességben - a részletes összehasonlítás itt olvasható.

Ami a partnerhálózat átalakítását illeti, a kezdeményezés összecseng az olcsóbb termékkategória bevezetésével. A CRN információi szerint a FireEye világszerte 40-60 új partnerrel szeretne megállapodni, és jelentősen növeli az új értékesítésekkel szerezhető ösztönzőket (egyes esetekben akár az eddigi duplájára is), elsősorban az Essentials vonal felfuttatására koncentrálva. Az új struktúrában nagyobb szerepet kap a regionális megközelítés, a nagyobb régiók a saját útjukat járhatják, az eddiginél jobban idomulva a helyi piaci sajátosságokhoz.

A most bejelentett lépésekkel a FireEye az iSight felvásárlásához hasonlóan piaci jelenlétét szeretné kiterjeszteni és forgalmát felpörgetni. Ugyan a cég bevétele az elmúlt években folyamatosan nőtt, a nagyvállalati értékesítések rengeteg előkészítő munkát igényelnek és a beszerzési folyamatok általában lassan, akadozva futnak keresztül. A kisebb cégeknél az ellenállás is kisebb, gyorsabban lehet eredményeket felmutatni - ehhez azonban megfelelő partnerhálózat és termékkínálat is kell. A befektetőket egyelőre nem hatotta meg túlságosan az új irány, a FireEye részvényei a nyitást követően 4 százalékos mínuszban vannak a tegnapi záráshoz képest.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.