Szerző: bzd

2000. november 4. 20:33

Abit KT7: BIOS finomhangolás és feszültségemelés 1.85V fölé

Eddig jóformán csak az ASUS A7V-t emlegettük, ha SocketA processzorok kerültek szóba. Az Abit KT7 csak érintőlegesen említettük, talán mert az országba viszonylag későn került be, nem igazán lehet (és kell) forrasztani, ha RAID-re van szükségünk, az 1.85V feletti feszültségekhez szükséges módosítások meg egy fokkal bonyolultabbak, mint az A7V-nél. Ez utóbbiról jelent meg egy kiindulópontnak megfelelő írás az AthlonOC-n. A cikkben 15K Ohmos ellenállást használtak, ezzel már 2.1-2.2V-ig lehet emelni a feszültséget, ami már a Duronnak beállítható maximális 2.2Volthoz igen közeli feszültség. (ez utóbbi adat az AMD-től származik)
Ha az alaplap forrasztgatása távol áll tőled (egyébként ezt szerintem érdemes olyasvalakire bízni, aki már gyakorlott az ilyen dolgok forrasztásában), akkor van más mód is néhány további fps előcsalogatására: ez pedig nem más, mint a BIOS finomhangolása. A T.O.T cikkében ismertetett beállításokkal csaknem 10%-os teljesítméynnövekedést sikerült elérni, pedig még nem is tuningoltuk a gépet...

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról