:

Szerző: Habók Lilla

2020. január 16. 09:00

Hamarosan megérkeznek YouTube-ra a profilkártyák

Főleg az alkotóknak lehet hasznos a funkció, akik jobban fogják látni a trollokat a profilkártyákon megjelenő hozzászólásokkal.

Régóta kísérletezik a YouTube a hozzászólások kezelésének megoldásával amelyet egyre inkább a csatornák tulajdonosaira szeretne hárítani. Tavaly szeptemberben indult ennek részeként a profilkártyák tesztelése, hogy a videósok jobban lássák egy-egy felhasználó csatornára érkező hozzászólásait, és így egyszerűbben tudjanak moderálni. Most pedig a teszteket követően a funkció globális bevezetése mellett döntött a vállalat a TechCrunch információi szerint.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Eddig a hozzászólásban a felhasználó profilképére kattintással az adott profilhoz tartozó videós oldalra lehetett jutni, ami nem feltétlenül tartalmazott sok információt, hiszen nem mindenki tölt fel saját videókat. Mostantól viszont a hozzászólók felugró profilkártyája fog megjelenni, amelyen az adott felhasználó alapadatai (hány követője van, mióta van jelen YouTube-on) és kommentjei jelennek meg, illetve továbbra is el lehet jutni a saját videós oldalaikra. Fontos azonban, hogy itt csak az adott csatornán tett hozzászólások tűnnek fel a kártyán, nem pedig az összes csatorna videói alá írt megjegyzések. További érdekes funkció, hogy ha egy felhasználó publikussá teszi, akkor fel is lehet iratkozni a hozzászólásaira.

youtube_profilkartya

A profilkártyák így főleg a videósoknak, moderátoraiknak segítenek tisztábban látni, hogy a nézőik közül kik tartoznak a rajongók és kik inkább a trollok közé. Ezáltal pedig könnyebben tudnak döntéseket hozni, hogy kinek a hozzászólásait érdemes elrejteni vagy pedig továbbra is az elfogadott hozzászólók listáján tartani - részletezte a YouTube a korábbi videós bejelentésében. A funkciót a szeptemberi tesztet követően nagyrészt pozitívan fogadták a felhasználók, mivel tényleg segíti a moderációt. Egyes hozzászólók viszont hiányolták a kilépési lehetőséget, mivel nem szeretnék a kommentjeiket összegyűjtött formában megjeleníteni, vagy problémát jelent számukra az idejétmúlt megjegyzéseik megjelenése - bár a funkcióból nem lehet teljesen kilépni, de az információk elrejtésére vannak lehetőségek a beállítások közt.

A profilkártya funkció egyelőre Androidon jelenik meg globálisan. A vállalat más eszközökön is tervezi a megoldás bevezetését a jövőben, de az ütemezési tervet nem tette közzé.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 06:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.