:

Szerző: zsozso

2000. november 3. 11:14

Abit SL6 gondok (PÁF)

A következő leveleket kaptuk szerkesztőségünkbe:

    Elnézést a zavarásért, de anyagiakba vágó dologról van szó! Megjelent nemrégiben az ABIT SL6-os alaplap, tudom hogy miket tud, hoy néz ki, de sajna semmi hírem nincs róla, hogy hogy vált be, mik a tapasztalatok vele kapcsolatban.
    Nagyan megköszönném, ha tudnál ezzel kapcsolatban segíteni, hogy olyan információhoz jussak, hogy dönteni tudjak a megvásárlásáról. Volt-e vele valami baj, mivel ütközik stb.
    Előre is köszönettel!
    Nagyon sokat segítene!

    Zyran

    =====

    Engem is Abit SL 6-al áldott meg a teremtő és remélem, hogy lassúságán talán majd javít valamicskét az új bios de a segítségedet kérem. Nevezetesen kérlek írd meg, hogy hol lehet manuálisan is letiltani az alaplap grafikus kártyáját. Segítségedet előre is köszönöm.
    Üdv:

    Juhász Péter (törzsolvasó)

    =====

    Ne haragudj, hogy ismét a nyomorommal zaklatlak de ha ugyanezt mások is megteszik azzal talán segíthetünk. Nem tudom, hogy időrendi sorrendben mikor kapod meg a leveleidet így hát emlékeztetőül csak annyi, hogy én szerencsétlenkedem az Abit SL-6-osom BIOS-ával. Nos felraktam az új BIOS-t ugyanúgy tett ahogy azt megírtátok de semmi baj a gyógymód sem volt más. Ha ez után az elsődleges video vezérlőt átállítom PCI-ra csodák csodája a 3D BENHMARK 2000-en 500 azaz ötszáz pontot javult. Így az eddigi 4700 körüli pontszámom 5200 körülire nőtt. (Csak tájékoztatásul:566-os Celeron 952-őn járatva + 256 Mb ram + Elsa Gladiac tuning nélkül.) A core feszültséget 1,75 v-ról vissza lehetett venni 1,7 v-ra és a rendszert bármivel gyötörve stabil maradt. Megnéztem, hogy a feszültség valóban visszament e és tényleg így történt. Az UDMA 66 most már mutatott némi sebesség növekedést amit nem csak mérni hanem érzékelni is lehetett. A kormányomat még mindíg nem tudom csak az alaplap játékportjáról üzemeltetni bár a hangot továbbra is a DIMOND MX 300-asom szolgáltatja. A melegedés is érdekesen alakul. A proci hőmérséklete egy (egyenlőre) gagyi hűtővel is csak 2 celsius fokkal magasabb a rendszer hőmérsékleténél ami soha nem amelkedik 37 celsius fölé. Ez korábban néha ugyan rövid időre de 50 - 55 celsiusra is felszökött. A 4x-es AGP 100 ponttal lassabb a kétszeresnél a már említett tesztprogamon. (Fejlövés, hajhullás, őszülés). Eddig sem támogatta a 64 Mb rendering speed mérését az általam már harmadszor hivatkozott tesztprogin, most sem. Az okát nem tudom, nem értem. (Fejlövés, hajhullás, őszülés). Most sem engedi, hogy az AGP által esetlegesen használt rendszer memóriát 64 Mb fölé vigyem. A jólbevált és szeretett szintén Abit BX 6 V 2.0-ásomat váltottam fel erre mert egy különleges alkalomból kifolyólag csak 5000 Ft-ot kellett ráfizetnem. Az újat nem kéz alól hanem üzletben vettem. A másik ok annak hiú reménye volt, hogy a 4x-es AGP majd gyorsít a rendszeren. Végeredmény: Egy hibásan és lassabban működő új alaplap amely nemhogy minden tekintetben előre hanem néhol visszalépést jelent elődjéhez képest. Úgy érzem érdekünk az Intel és az AMD technikai és ár csatározása lenne és nem az előbbi biztos pusztulása. Nem tudom, hogy mi az oka az Intel Pató Pál úr típusú viselkedésének de, hogy nem vagyok képes felfogni az biztos. Ne haragudj kérlek ha feltartottalak.
    Üdv:
    Juhász Péter

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.