:

Szerző: Koi Tamás

2019. október 28. 11:43

A médiabizniszben erősít a Telenor tulajdonosa

Újabb felvásárlással erősíti pozícióját a PPF Csoport a telekommunikációs- és médiaszektorban: a cseh milliárdos, Petr Kellner kezében lévő befektetési alap bejelentette, hogy felvásárolja a Central European Media Enterprises-t.

Újabb, jelentős összegű felvásárlást hajt végre régiónkban a Telenor Magyarország tulajdonosa, a cseh PPF Csoport. A régió leggazdagabb vállalkozója, Petr Kellner birtokában lévő befektetőcég tegnap bejelentette, hogy 2,1 milliárd dollárért, azaz mintegy 620 milliárd forintért megveszi a Central European Media Enterprises (CME) nevű, televíziós csatornák tucatjaival rendelkező médiavállalkozást. Az ügylet a magyar piacot ugyan nem érinti, de ettől függetlenül kihatással lehet a cég más érdekeltségeinek működésére, adott esetben azok tulajdoni viszonyára.

ppf_gate
A PPf csoport prágai székháza

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A CME az egyik legnagyobb portfólióval rendelkező régiós médiacég, tévécsatornáival jelen van Bulgáriában, Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Szlovéniában. A társaság mintegy 30 tévécsatornát üzemeltet az érintett országokban, melyek összesen körülbelül 45 millió nézőhöz érnek el - áll a PPF közleményében. A befektetői csoport szerint a CME megvásárlásával és a meglévő telekommunikációs érdekeltségekkel a telekommunikációs- és médiapiacon olyan, manapság egyre nagyobb jelentőségűnek számító szinergia hozható létre, melyek tovább erősíthetik a PPF telekommunikációs- és média üzletágát.

A PPF a CME felvásárlását részben kölcsönből fedezi, az üzlethez több pénzintézet biztosít mintegy 1,15 milliárd eurós (kb. 377 milliárd forint) összegű forrást. A befektetői csoport a fentebb említett telekommunikációs érdekeltségeivel jelenleg Csehországban (illetve Csehországon keresztül Szlovákiában), Magyarországon, Szerbiában, Bulgáriában és Montenegróban van jelen - utóbbi négy ország a norvég Telenor Csoport helyi leányvállalatainak tavalyi felvásárlása révén került a PPF-hez.

A CME felvásárlása a várakozások szerint a jövő év közepén záródhat le, a cég részvényeseinek, ez Európai Bizottságnak és a helyi piacokon működő versenyfelügyeleti szerveknek a jóváhagyását követően.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.