Szerző: Asztalos Olivér

2019. október 14. 14:20

Tényleg olcsó lehet az "iPhone SE 2"

Már tudni véli a jövő márciusra datált olcsó(bb) iPhone árát az ellátási láncokkal foglalkozó piaci elemző, Ming-Chi Kuo.

A rendszerint megbízható forrás állítja, az egyes helyeken csak "iPhone SE 2" néven emlegetett készülék alapára egyezhet az iPhone SE-jével, ami nettó 400 dollárt jelentene. Az iPhone 6-8 vonal formatervét öröklő készülék a szeptemberben bemutatott csúcsmodellek processzorát kaphatják meg 3 gigabájt rendszermemória társaságában.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az egyelőre ismeretlen név alatt érkező 4,7 hüvelykes okostelefon külsejét tekintve tehát nem várható számottevő változás. Az iPhone 5-tel bemutatott kompakt, markánsan tetszetős formatervet már elengedte az Apple, arra épülő új készülékre nem érdemes számítani. (Habár a 2020-as csúcsmodellekkel állítólag ismét a szögletes irányt célozta meg az Apple.) Helyette az iPhone 6-nál megismert, immár 5 éves dizájn maradhat lélegeztetőgépen. Ez sokak számára lehet rossz hír, a "szappan" formatervet ugyanis többen az Apple egyik kevésbé jól sikerült fejlesztésének tartják.

iphone8

A processzort borítékolhatóan cseréli a cég, az viszont egyelőre nem teljesen világos, hogy a tavaly bemutatott A12, vagy az épp egy hónapja bemutatott A13 kerül-e fel az alaplapra. Kuo állítja, utóbbi mellett tette le voksát a tervezőcsapat, ami komoly hozzáadott értéket jelenthet a készülék számára. Az A13-as központi egység ugyanis nem csak a piac legerősebb központi egysége, a legújabb chipnek hála jó eséllyel 3-4 évig kaphat majd friss iOS-t a készülék. A memória kapacitásával kissé spórol az Apple, amely az iPhone 11-esek 4 gigabájtja helyett csak 3 gigabájt memóriát épít a készülékbe. A háttértárra nem lehet majd panasz, az alapmodell ugyanis 64 gigabájtot kínál, felárért cserébe pedig 128 gigabájtos opció is elérhető lesz.

Kuo szerint az új olcsó(bb) iPhone nettó 400 dolláros (kb. bruttó 160 000 forint) árcímkével kerülhet be az Apple hivatalos kínálatába, a 128 gigabájtos modellért pedig nettó 500 dollárt (kb. bruttó 200 000 forint) kell majd fizetni. Az Apple-höz képest kedvező árazással minden bizonnyal a bármilyen okból szerényebb büdzsével rendelkező iPhone 5s/SE/6 tulajdonosoknak kínál frissítési alternatívát a vállalat, elejét véve egy esetleges androidos váltásnak. A másik célpontot a feltörekvő piacok jelenthetik majd, bizonyos országokban (pl. India) ugyanis mindmáig nem tudott megkapaszkodni készülékeivel az Apple.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.