Szerző: Asztalos Olivér

2019. október 14. 14:20

Tényleg olcsó lehet az "iPhone SE 2"

Már tudni véli a jövő márciusra datált olcsó(bb) iPhone árát az ellátási láncokkal foglalkozó piaci elemző, Ming-Chi Kuo.

A rendszerint megbízható forrás állítja, az egyes helyeken csak "iPhone SE 2" néven emlegetett készülék alapára egyezhet az iPhone SE-jével, ami nettó 400 dollárt jelentene. Az iPhone 6-8 vonal formatervét öröklő készülék a szeptemberben bemutatott csúcsmodellek processzorát kaphatják meg 3 gigabájt rendszermemória társaságában.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Az egyelőre ismeretlen név alatt érkező 4,7 hüvelykes okostelefon külsejét tekintve tehát nem várható számottevő változás. Az iPhone 5-tel bemutatott kompakt, markánsan tetszetős formatervet már elengedte az Apple, arra épülő új készülékre nem érdemes számítani. (Habár a 2020-as csúcsmodellekkel állítólag ismét a szögletes irányt célozta meg az Apple.) Helyette az iPhone 6-nál megismert, immár 5 éves dizájn maradhat lélegeztetőgépen. Ez sokak számára lehet rossz hír, a "szappan" formatervet ugyanis többen az Apple egyik kevésbé jól sikerült fejlesztésének tartják.

iphone8

A processzort borítékolhatóan cseréli a cég, az viszont egyelőre nem teljesen világos, hogy a tavaly bemutatott A12, vagy az épp egy hónapja bemutatott A13 kerül-e fel az alaplapra. Kuo állítja, utóbbi mellett tette le voksát a tervezőcsapat, ami komoly hozzáadott értéket jelenthet a készülék számára. Az A13-as központi egység ugyanis nem csak a piac legerősebb központi egysége, a legújabb chipnek hála jó eséllyel 3-4 évig kaphat majd friss iOS-t a készülék. A memória kapacitásával kissé spórol az Apple, amely az iPhone 11-esek 4 gigabájtja helyett csak 3 gigabájt memóriát épít a készülékbe. A háttértárra nem lehet majd panasz, az alapmodell ugyanis 64 gigabájtot kínál, felárért cserébe pedig 128 gigabájtos opció is elérhető lesz.

Kuo szerint az új olcsó(bb) iPhone nettó 400 dolláros (kb. bruttó 160 000 forint) árcímkével kerülhet be az Apple hivatalos kínálatába, a 128 gigabájtos modellért pedig nettó 500 dollárt (kb. bruttó 200 000 forint) kell majd fizetni. Az Apple-höz képest kedvező árazással minden bizonnyal a bármilyen okból szerényebb büdzsével rendelkező iPhone 5s/SE/6 tulajdonosoknak kínál frissítési alternatívát a vállalat, elejét véve egy esetleges androidos váltásnak. A másik célpontot a feltörekvő piacok jelenthetik majd, bizonyos országokban (pl. India) ugyanis mindmáig nem tudott megkapaszkodni készülékeivel az Apple.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

haláleset

1

Meghalt a Samsung elnöke

2020. október 26. 12:08

A vitatott módszereiről híres vezetőt 78 éves korában, többéves kórházi ápolás után érte a halál.