:

Szerző: Hlács Ferenc

2019. szeptember 25. 13:45

Már 900 millió készüléken fut Windows 10

A Microsoft jövő év elején lépheti át az egymilliárdos mérföldkövet.

Erősen közelít az egymilliárd készüléket jelentő mérföldkőhöz a Windows 10, a Microsoft bejelentette, a rendszer már több mint 900 millió aktív eszközön fut. Az értékről Yusuf Mehdi, a vállalat Modern Life, Search and Devices Group részlegének vezetője számolt be Twitteren. Ez az érték persze nem csak a PC-ket takarja, de az Xboxtól, a HoloLensen át, egészen a Surface Hub modellekig minden Windows 10-es eszközt.

Mehdi kiemelte, hogy az elmúlt 12 hónapban a Windows 10-et futtató készülékek listája gyorsabban bővült, mint korábban bármikor - noha azt már nem árulta el, ez pontosan hány eszközt jelent. A ZDNet ugyanakkor elég jó képet fest a tempóról, ahogy a lap is rámutat, a a Microsoft idén márciusban beszélt 800 millió aktív Windows 10-es eszközről, a 700 milliós mérföldkövet pedig tavaly ősszel lépte át a rendszer. Ugyancsak egy éve közölte a cég, hogy vállalati környezetben az eszközök fele már Windows 10-et futtat.

win10ill

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A váltási hajlandóság javulásában valószínűleg a Windwos 7 (ingyenes) támogatásának közelgő vége is kulcsszerepet játszott: a rendszer néhány hónapon belül, 2020. január 14-én veszíti el a támogatást - a dátumhoz közeledve még jócskán megugorhat a Windows 10-re átnyergelők száma.

Bár a Windows 10 terjedése főleg az elmúlt évben javuló tendenciát mutat, az eredmények láthatóan elmaradnak a Microsoft korábbi várakozásaitól. A redmondi óriás három évvel ezelőtt még arról beszélt, az egymilliárdos mérföldkövet a rendszer 2018 közepén éri majd el. Ez láthatóan nem sikerült, ugyanakkor a Windows 7 támogatásának vége megadhatja az ehhez szükséges lökést a következő hónapokban a cégnek. Ugyanebben a tempóban a Thurrott számításai szerint jövő év elejére lehet meg az áhított milliárdos érték.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.