Szerző: Hlács Ferenc

2019. szeptember 25. 13:45

Már 900 millió készüléken fut Windows 10

A Microsoft jövő év elején lépheti át az egymilliárdos mérföldkövet.

Erősen közelít az egymilliárd készüléket jelentő mérföldkőhöz a Windows 10, a Microsoft bejelentette, a rendszer már több mint 900 millió aktív eszközön fut. Az értékről Yusuf Mehdi, a vállalat Modern Life, Search and Devices Group részlegének vezetője számolt be Twitteren. Ez az érték persze nem csak a PC-ket takarja, de az Xboxtól, a HoloLensen át, egészen a Surface Hub modellekig minden Windows 10-es eszközt.

Mehdi kiemelte, hogy az elmúlt 12 hónapban a Windows 10-et futtató készülékek listája gyorsabban bővült, mint korábban bármikor - noha azt már nem árulta el, ez pontosan hány eszközt jelent. A ZDNet ugyanakkor elég jó képet fest a tempóról, ahogy a lap is rámutat, a a Microsoft idén márciusban beszélt 800 millió aktív Windows 10-es eszközről, a 700 milliós mérföldkövet pedig tavaly ősszel lépte át a rendszer. Ugyancsak egy éve közölte a cég, hogy vállalati környezetben az eszközök fele már Windows 10-et futtat.

win10ill

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A váltási hajlandóság javulásában valószínűleg a Windwos 7 (ingyenes) támogatásának közelgő vége is kulcsszerepet játszott: a rendszer néhány hónapon belül, 2020. január 14-én veszíti el a támogatást - a dátumhoz közeledve még jócskán megugorhat a Windows 10-re átnyergelők száma.

Bár a Windows 10 terjedése főleg az elmúlt évben javuló tendenciát mutat, az eredmények láthatóan elmaradnak a Microsoft korábbi várakozásaitól. A redmondi óriás három évvel ezelőtt még arról beszélt, az egymilliárdos mérföldkövet a rendszer 2018 közepén éri majd el. Ez láthatóan nem sikerült, ugyanakkor a Windows 7 támogatásának vége megadhatja az ehhez szükséges lökést a következő hónapokban a cégnek. Ugyanebben a tempóban a Thurrott számításai szerint jövő év elejére lehet meg az áhított milliárdos érték.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról