Szerző: mz

2000. október 31. 19:08

Panasonic gyár épül Csehországban

[Noguchi] A Panasonic mobiltelefon-készülék és autóhifi gyárat épít a kelet-csehországi Pardubicében. A 8,5 milliárd jen (78,55 millió dollár) értékű beruházás eredményeként elkészülő gyár 2001. októberében kezdi meg működését. Az új, Matsushita Communication Industrial Czech nevű üzem már az első évben 2,4 millió telefon és 400 ezer autóba szerelhető szórakoztatóelektronikai berendezés gyártását tervezi.

A Panasonic mobiltelefonok ezidáig Japánon kívül három országban - az Egyesült Királyságban, a Fülöp-szigeteken, valamint Kínában - készültek, míg az autóhifi termékeket tekintve ez lesz a japán cég hatodik termelőegysége.

A Panasonic a japán Matsushita konszern legismertebb márkaneve. A hozzá kapcsolódó további márkanevek a Technics, a Ramsa és a National. A Matsushita 1994-ben alapította meg a Panasonic Magyarországot, amely Magyarországon elsősorban szórakoztató elektronikai termékeket, telekommunikációs berendezéseket, ezen belül telefon alközpontokat és mobilkészülékeket, valamint irodatechnikai termékeket, illetve professzionális berendezéseket, így például zárt láncú videó-rendszereket forgalmaz.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.