:

Szerző: mz

2000. október 31. 18:59

GSM Pro konferencia Budapesten

[Noguchi] Budapesten került megrendezésre az Ericsson szakmai konferenciája a GSM Pro rendszerről. A szemináriumon több mint 10 ország (köztük Ausztria, Izrael, Malajzia, Nagy-Britannia, Törökország, Taiwan, és nem utolsó sorban Magyarország) GSM szolgáltatója, valamint az Ericsson GSM Pro-val foglalkozó szakemberei – közel 40 fő – vettek részt.

A GSM Pro rendszer a meglevő GSM hálózaton tesz lehetővé olyan – korábban csak a zártcélú rádióhálózatokban elérhető – szolgáltatásokat, mint a csoport-, és a körözvényhívás, diszpécser általi flottairányítás, vagy a vészhívások. A rendszer óriási előnye, hogy nem igényel költséges beruházásokat és gyakorlatilag mindenütt használható, akár külföldön is. A rendszer felhasználói elsősorban azok a vállalkozások és szolgáltató cégek lehetnek, akiknek tevékenysége nagyobb földrajzi területre terjed ki, és ahol gyakran van szükség arra, hogy egyidőben több munkatárs is tudjon kommunikálni egymással. A felhasználók a rendszer használata során meglevő GSM mobiltelefonjukkal kommunikálhatnak, de lehetőség van a rendszer minden előnyét élvező speciális készülék használatára is.

A konferencián nagy érdeklődés kísérte a Westel Mobil Távközlési Rt. előadását a GSM Pro rendszer telepítési és üzemeltetési tapasztalatairól. A Westel a világon elsőként indította el a GSM Pro szolgáltatást hálózatában, amely a tavaszi tiszai árvíz idején sikerrel vizsgázott. Az Ericsson által speciálisan ehhez a rendszerhez kifejlesztett por-, ütés- és cseppálló R250Pro GSM készülékek a szélsőséges körülmények között is kifogástalanul működtek, és nagy segítséget jelentettek a védekezés megszervezésében.

Az Ericsson szakemberei bemutatták a rendszer új, 1.2-es verzióját, amelynek fejlesztésekor nagymértékben figyelembe vették a hazai üzemeltetési tapasztalatokat. Ennek részeként a jövőben a diszpécseri munkaállomásokról a felhasználók már magyar nyelvű szoftverek segítségével kommunikálhatnak a rendszerrel. A fejlesztés természetesen nem áll meg. A jövőre megjelenő új verzió részben új szolgáltatásokkal, részben a jelenlegiek bővítésével (pl. a jelenlegi maximálisan 16 tagú csoportok létszámának emelésével) újabb lehetőségeket kínál a hatékony kommunikációhoz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.