Szerző: Asztalos Olivér

2019. szeptember 4. 15:32

Jövő tavasszal egy olcsóbb iPhone érkezhet

Még be sem jelentették az idei új iPhone-okat, már a következő, várhatóan jövő tavasszal érkező modellről érkeznek hírek.

Az iparági pletykák szerint az Apple nem engedi el az olcsó(bb) okostelefon gondolatát, melyet állítólag az iPhone 8 ráncfelvarrásával próbál tovább vinni. Mindez változatlan formatervet, 4,7 hüvelykes LCD kijelzőt, valamint Touch ID-t jelentene, a vállalat vélhetően csak a processzorhoz és a memória kapacitásához nyúlna néhány apróság mellett, ahogy arra már többször mutatott példát (pl. iPad Mini 5). A készülék lehetséges áráról egyelőre nincs megbízható információ, de a jelenlegi termékpalettát nézve nettó 500-600 dollár környékén érkezhet majd.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A készüléket több híroldal az iPhone SE utódjaként aposztrofálja, azonban ez csak részben állhatja meg a helyét. Az iPhone 5-tel bemutatott kompakt, markánsan tetszetős formatervet már elengedte az Apple, arra épülő új készülékre nem érdemes számítani. Helyette az iPhone 6-nál megismert, immár lassan 5 éves dizájn maradhat lélegeztetőgépen. Ez sokak számára lehet rossz hír, a "szappan" formatervet ugyanis többen az Apple egyik kevésbé jól sikerült fejlesztésének tartják.

iphone8

A külsőt tekintve tehát nem várható változás, sőt, valószínűleg az előlap alatt sem végez komoly átalakításokat az Apple. A processzort borítékolhatóan cseréli a cég, az viszont egyelőre nem világos, hogy a tavaly bemutatott A12, vagy a jövő héten várható A13 kerül-e fel az alaplapra. A memória is gyarapodhat, amely 3 vagy 4 gigabájtos kapacitást eredményezhet. A The Verge szerint a háttértárral nem spórol a cég, 128 gigabájtos kapacitással érkezik majd a készülék. A kamerarendszer viszont garantáltan egyszerű lesz, amely többek között egyetlen hátlapi optikában nyilvánulhat meg.

Az iPhone 6-8 vonal életben tartása mellett több érvet is fel lehet sorakoztatni. Az egyik az iPhone X vonalban található készülékek viszonylag nagy mérete, amely bizonyos felhasználóknál kényelmetlen használatot eredménye. A másik, a felhasználói élményél lényegesen fontosabb tényezőt az árazás jelenti. Az iPhone Xr nettó 750-800 dolláros árcédulája ugyanis még a nyugati piacokon sem tekinthető alacsonynak, az Apple által bevehetetlennek tűnő egyes feltörekvő piacokon (pl. Inidia) pedig szabályosan csillagászatinak számít. A vállalatnak tehát a jövőben is szüksége lesz egy, a középkategória felső házában versenyképes modellre, amely megállja a helyét az androidos konkurenciával szemben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról