:

Szerző: Koi Tamás

2019. augusztus 2. 10:30

Szűkült, de több lehetőséget tartalmaz a Telekom új mobilnet-portfóliója

Augusztus 1-jével megújította lakossági mobiltarifáihoz párosítható mobilnetes csomagjainak kínálatát a Magyar Telekom. A kínálat valamelyest szűkült, de a fajlagos, GB-onkénti árak csökkentek.

Augusztus 1-jével megújította lakossági mobiltarifáinak internetes csomagrészleteit a Magyar Telekom. A cég 2017-ben vezette be az azóta többször átalakított moduláris portfólióját, melynek lényege, hogy a tarifa hang- és SMS-szolgáltatásokat valamint mobilnetszolgáltatást külön-külön tartalmazó egységekből állítható össze elméletileg szabadon, ugyanakkor bizonyos párosítási korlátozásokkal. Az új portfólióval a skála két oldalán lévő előfizetők egyaránt jól járnak, aki azonban készüléket is vásárol rendszeresen a Telekomtól, az esetenként kevesebb kedvezményt kap.

Az új mobilnet-szolgáltatásportfólió egyik legfontosabb változása, hogy a kínálat a korábbi öt mobilnet-opcióból négyre szűkült. Kikerült az értékesített csomagok közül a 6 GB és 15 GB-os havi adatkeretet biztosító előfizetés, helyette egy- kvázi a kettő közé ékelődő új, 10 GB-os havi adatkorlátot nyújtó opció érhető el augusztus 1-től. A korábbi, belépőszintű, 1 GB-os adatopcióba foglalt mennyiséget megduplázta a Telekom, miközben a csomag árát kb. 18%-kal 1090 Ft-ról 1290 Ft-ra emelte a cég.

telekom_mom

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új 3 GB-os opció ára a korábbihoz képest eközben körülbelül ugyanekkora arányban csökkent, aki most fizet elő ilyen adatcsomagra, az havonta 400 Ft-tal kell kevesebbet fizessen, mint aki tegnapelőtt szerződött. Jó hír a tehetősebb, teljes korlátlanságot kedvelő előfizetőknek, hogy a "Korlátlan Net" havidíjas mobilnet-csomag ára az új portfólióban 10%-kal, 10000 forintról 9000 forintra csökkent.

Szintén lényeges változás, hogy augusztus 1-től minden, fix havi adatkeretet tartalmazó mobilnet-opció egységes zero rate portfóliót kínál, vagyis meghatározott alkalmazások nem fogyasztják a havi adatkeretet (a normál havi keret elfogyásáig) - egységesen, díjcsomagtól függetlenül. Ezek a zero rate ernyő alá tartozó alkalmazások a Facebook, a Facebook Messenger, az Instagram, a Whatsapp, a Waze, az Apple Music, a Deezer, a Spotify és a Tidal. 

Beragadó 3 GB

Az új portfólióval sajátos helyzet állt elő azon, hűségszerződéssel rendelkező előfizetők számára, akik a korábbi, 3 GB havi adatkeretet tartalmazó opcióról szeretnének váltani az új, ugyanakkora keret mellett lényegesen nagyobb zero rate kínálatot biztosító tarifára. Mivel a régi helyébe lépő új opció ára csökkent, ezért ezeknél az előfizetőknél a váltás miatt a határozott idejű időszakra vonatkozó vállalt havi díjnál kevesebb lenne az előfizetési díj, vagyis a váltás a szolgáltató hatályos üzletszabályzata szerint csak kötbérfizetés mellett engedélyezhető.

További lényeges változás, hogy augusztus 1-től akik a hagyományos módon szinte egyáltalán nem beszélnek és SMS-eznek a telefonjukkal, az új kondícióknak köszönhetően kedvezőbb áron állíthatnak össze maguknak relatíve nagy adatforgalmat kínáló havidíjas előfizetést. Ez a havi 1890 Ft-ba kerülő 3 GB-os adatopció, mely mellé elég a nulla forintba kerülő, 35 Ft-os perc- és SMS-díjat tartalmazó hang modult megrendelni.

Az új ajánlatok bevezetésével ismét változott a díjcsomagokra történő határozott idejű előfizetéseknél érvényesíthető készülékkedvezmény mértéke. Ez az az összeg, melyet a szolgáltató a hűségért cserébe levon az adott készülék listaárából - rendszerint annál többet, minél nagyobb havi díjat fizet az ügyfél. Az ártámogatás mértéke ezúttal is a drágább, korlátlan netet tartalmazó összeállításoknál csökkent, ezt azonban végeredményben kompenzálja a mobilnet-csomag csökkentett havi díja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.