Szerző: Asztalos Olivér

2019. július 4. 12:13

Új MacBook Prók bukkantak fel a radaron

Egy frissített 13-as, illetve a nagyobb, 16 hüvelykes MacBook Pro jelenhet meg az idén.

A küszöbön lehet az olcsó(bb), touch bar nélküli 13-as MacBook Pro bemutatkozása - derül ki a Tom's Hardware híréből. A friss modell az amerikai FCC, vagyis a Szövetségi Kommunikációs Bizottság adatbázisában bukkant fel, ideiglenesen. Az A2159 modellszámozású notebook méretei és disszipációja megfelel a jelenleg piacon lévő 13-as modell paramétereinek, mely alapján várhatóan csak a szokásos ráncfelvarrásokat hajtotta végre az Apple az alapmodell Prón. A magazin a korábban pletykált 16-os modellről is említést tesz, amelynek piaci rajtja ősszel várható.

A legolcsóbb MacBook Próra bőven ráfér a frissítés, az aktuálisan elérhető alapmodellben ugyanis Intel "Kaby Lake" processzorok vannak, mindössze két darab maggal, melyek teljesítménye jelentősen elmarad a nyolcadik (és a kilencedik) generáció tagjaiétól. Az Apple tehát borítékolhatóan frissíti a processzorokat, amelyek szerepét a "Whisky Lake" kódnevű, négymagos modellek kaphatják meg. A touch baros típusok május végén már átestek ezen, a legerősebb 13-as MBP egy nyolcadik generációs Core i7 processzorral gazdagodott, amelynek alapórajele 2,8, turbója pedig 4,7 GHz. Az újabb frissítéssel remélhetőleg végleg száműzi a kétmagos processzorokat Pro gépeiből a vállalat, amely lépés több mint időszerű lenne.

mbp_13

A frissebb processzorok mellé várhatóan alapkiépítésben nagyobb, 256 gigabájtos SSD-t társít majd az Apple, amely a mélyrepülésben lévő meghajtóárak fényében nem lenne meglepő. A két komponens mellé szinte biztosan megérkezik majd a negyedik generációs pillangómechanikás billentyűzet. A fejlesztés első három iterációja rendre problémásnak bizonyult, amely kimaradt, vagy épp duplázott karakterekben mutatkozott meg. A cupertinói vállalat korábban elmondta, hogy módosított klaviatúrát a régebbi modellek is megkaphatják, a vállalat még a tavalyi MacBookokra is kiterjesztette korábban indított billentyűzetjavítási programját.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A frissített 13-as gépnél érdekesebb lehet a régebb óta pletykált 16-os MacBook Pro. Iparági pletykák szerint az új csúcsmodell 3072x1920-as felbontású LCD megjelenítővel érkezik, amely mellé kilencedik generációs, Intel "Coffee Lake" processzorok társulnak, akár hat darab processzormaggal. Arról egyelőre nincs információ, hogy a 16-os gépeket pontosan hogyan pozicionálja majd az Apple, de nem zárható ki, hogy hosszabb távon teljesen átveszik a 15-ösök helyét a valamivel nagyobb modellek. A vállalat egyébként évekig kínált 17-es MacBookokat, mígnem 2012-ben teljesen leállította a nagy notebookok fejlesztését és gyártását.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.