Szerző: Asztalos Olivér

2019. június 21. 08:30

Mégsem processzorokat gyártatna a Samsunggal az Intel

Nem processzorokat gyártatna a Samsungnál az Intel - állítja saját forrásaira hivatkozva a Tom's Hardware.

A magazin szerint egyszerűbb áramköröket, például lapkakészleteket készíttetne a dél-koreai vállalattal az Intel, egyelőre ismeretlen csíkszélességen. A továbbra is pletykaként kezelendő hír annak tükrében reálisnak hangzik, hogy a chipgyártót tavaly ősszel már a TSMC-vel is összehozták. Október végén a Digitimes azt közölte, hogy az Intel az olcsóbb lapkakészletek termelésével bízhatja meg a tajvani bérgyártót.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Ennek okát a csúcsra járatott gyártósorokkal magyarázták, amely miatt az Intel még a 22 nanométeres gyártósorait is leporolta. A Tom's Hardware akkor azt közölte, hogy a vállalat a belépőszintű H310-es PCH-t viszi át a 2012-ben bemutatott technológiára. A 22 nanométeres gyártósorokat azonban vélhetően már szívesen leépítené az Intel, hogy helyükre a kisebb csíkszélességre képes berendezéseket telepíthessen.

intc

Ahogy a napokban a HWSW már közölte, a Samsunggal gyártatott CPU lehetősége több kérdést is felvet. Szűkössé vált gyártósorainak bővítéséhez már több, milliárdos befektetést is eszközölt az Intel, melyet látva még a pesszimistább partnerek is arra számítanak, hogy legkésőbb az idei év végéig megoldódik az ellátási probléma. A tavalyi évre tervezett 14 milliárd dolláros tőkebefektetést 1 milliárd dollárral toldotta meg az Intel. A különbözetet az Arizonában, Írországban, illetve Izraelben található üzemek 14 nanométeres kapacitásbővítésére fordította. A beruházás kivitelezése már javában folyik, melynek hála a Kiryat Gatban, a Leixlipben, illetve a Hillsboroban található üzem(ek) kapacitása bővül, valamikor az év második felében.

A korábbi hírt az is kétségessé teszi, hogy az Intel állítólag olyan 14 nanométeres technológiára szerződne, mely a maximálisan elérhető órajel tekintetében elmarad saját, hasonló jelölésű 14 fejlesztésétől. Mindezek tükrében jelenleg az tűnik valószínűnek, hogy az Intel lapkakészleteket gyártat majd a Samsunggal, annak 14 nanométeres technológiájával.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról