Szerző: Asztalos Olivér

2019. június 20. 14:50

Újramasterelt Full HD klipeket hoz a YouTube

Ikonikus videóklipek kapnak magasabb, Full HD felbontást a YouTube és az UMG-vel együttműködésben.

Ikonikus videóklipek minőségén javít az Universal Music Grouppal karöltve a YouTube - derül ki ez oldal friss közleményéből. A kiadó és a videómegosztó a mindeddig SD minőségű klipeket Full HD felbontásban mastereli újra, amely szabad szemmel jól látható ugrást eredményez a képminőségben. A két fél első körben valamivel több, mint 100 videóklipet dolgoz fel, azonban ez csak a kezdet, 2020 végéig ugyanis nagyjából 1000-re növelnék az újramasterelt videók számát.

A YouTube és az UMG jóvoltából olya előadók klasszikus művei váltanak magasabb felbontásra, mint például Billy Idol, a Beastie Boys, a Kiss, vagy a The Killers. A munkálatok technikai részleteiről egyelőre nem közölt információkat a YouTube, így nem tudni, hogy pontosan milyen módszerrel skálázzak fel a videókat. Annyi azonban bizonyos, hogy a klipek megőrzik eredeti, számos esetben 4:3-as képerányukat. Blogbejegyzésében az oldal közölte, hogy a klipek linkje nem módosul, ezzel együtt pedig az összes eddigi adat (kommentek, nézettség) is megmarad, csak a videó változik, ami többek között a leírásba bekerülő "REMASTERED IN HD!" megjegyzésből derülhet ki.

03:04
 

Beastie Boys - Sabotage

Még több videó

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Az együttműködés hírértékét növeli, hogy 2008 június 1-én leégett az Universal Music Group archív anyagokkal megtöltött hatalmas hollywoodi raktára. Bár a kiadó azóta sem árulta el, hogy pontosan mekkora kár keletkezett, hány darab eredeti szalag vált a tűz martalékává. Egyes pletykák szerint nagyjából 500 000 dal felvétele veszett oda több más pótolhatatlan anyaggal (pl. fotókkal) együtt, mintegy 150 millió dollár értékben, amely miatt többen a zeneipar legnagyobb csapásaként tartják számon a szerencsétlenséget.

Az eredeti felvételek hiányában nincs lehetőség nagyobb felbontásban újradigitalizálni a videókat. Vélhetően emiatt áltt össze az UMG a YouTube-bal, mely utóbbi a lehetőségekhez mérten most igyekszik maximalizálni a viszonylag alacsony felbontású anyagok minőségét.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 03:51

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.