Szerző: Habók Lilla

2019. június 5. 10:18

Alig foglalkoznak Európában a munkavégzés jövőjével

Elég bizonytalannak tűnnek az európai cégek a munkavégzés jövőjével kapcsolatban. Egyelőre kevesebb mint harmaduk dolgozott ki stratégiát, de ezek is többnyire inkább csak a dolgozói képzéssel foglalkoznak.

Bár abban bárki egyetértene, hogy a technológia fejlődése nagy hatást gyakorol a munkavégzésre, de még a cégek számára sem egészen világos ennek a módja. Legalábbis részben ez derül ki a Dell Technologies, a VMware és az IDC közös "Becoming Future of Work Ready: Follow the Leaders" tanulmányából, amely európai országokban működő kis-, közép- és nagyvállalatok teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozóinak válaszai alapján készült.

Stratégia szintjén a munkavégzés jövőjével az európai cégek 29 százaléka foglalkozott eddig sikeresen a felmérés szerint, és közülük csak 9 százalék követi a stratégiát a gyakorlatban is. A két fejlettebbnek nevezhető típusba tartozó cégeket a tanulmány "a munka jövőjét szem előtt tartó szervezeteknek" (Future of Work determined organisations), azaz röviden FDO-nak nevezi. A tanulmány szerint az FDO-k számára a két leggyakoribb folyamatban lévő stratégia a biztonsági, adatbiztonsági szabályzatok (61%) bevezetése, vélhetően a GDPR következtében. A másik pedig a képzési programok (56%) bevezetése, amely biztosítja a dolgozók munkához szükséges digitális készségeinek fejlesztését.

dell_futureofwork_tipusok

A kutatásban megkérdezett cégek kategorizálása a munka jövőjéről szóló elképzeléseik alapján

Egyelőre a technológiai fejlesztések még az előre haladt vállalatok számára is főleg a felhő alapú platformok használatát jelentik, amelyet az FDO-k 54 százaléka vesz igénybe. A mobilbiztonsági szoftverekkel már csak 49 százalék foglalkozik, a céges eszközök elérése mobilról pedig a fejlettebb cégek 39 százalékánál megoldott. Ezenkívül viszont a vállalatok fele bevezetett már valamilyen okos digitális asszisztenst, a megkérdezettek 30 százaléka pedig mesterséges intelligencia alapú háttérirodai megoldásokat is használ vagy éppen tervezi bevezetését. A folyamatok automatizálásával, vagyis az RPA-val pedig az európai cégek negyede foglalkozik.

Tényleg gondot jelent a generációs különbség?

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A nagyobb technológiai fejlesztések bevezetéséhez viszont sok esetben már az említett dolgozói képzések is szükségesek. A képzéseket sok esetben a generációs megosztottság is indokolja a kutatók szerint, mivel az európai vállatok munkaerejét 35 százalékban az X generációhoz (1961-1981 közt született), 38 százalékban az Y generációhoz (1982-1995 közt született) és 7 százalékban a Z generációhoz (1996-2010 közt született) tartozó alkalmazottak alkotják.

dell_futureofwork_technologia

Milyen technológiai támogatást vesznek igénybe a megkérdezett cégek?

A válaszadók 29 százaléka kifejezetten kiemelte, hogy a kései innovációt a generációk közötti eltérések indokolják, de a probléma okának pontosításához további vizsgálatra lenne szükség. A gondot akár a képzettség hiánya vagy az ismeretlentől való félelem is okozhatja, de tisztázni kellene, hogy egyáltalán melyik generációt melyik indok gátolja a technológia használatában. Azonban a kutatók hozzáteszik, hogy a képzéseken kívül a redundáns informatikai rendszerek is gondot jelentenek az európai cégeknél. A megkérdezettek 30 százalékánál ez az indok hatással vannak az új technológiák integrálására, pontosabban ennek nehézségére.

Metodológia

A Dell Technologies és a VMware az IDC kutatócéggel együttműködve 2018 novemberében végzett online felmérést európai kis- közép- és nagyvállalatok bevonásával. A kérdőívet hat nyelvre fordították le, és 386 munkavállaló töltötte ki. A kérdésekre a Cseh Köztársaságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban működő kis-, közép- és nagyvállalatok teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozói adtak válaszokat. Az eredményekből állt össze a "Becoming Future of Work Ready: Follow the Leaders" tanulmány.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról