Szerző: Hlács Ferenc

2019. április 24. 08:00

Már az elektromos töltőállomások állapotát is jelzi a Google Maps

Az elektromos autók tulajdonosainak nem kell potyára utazni a foglalt állomáshoz - legalábbis az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban.

Hasznos funkcióval bővül a Google Maps, első körben az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban: a keresőóriás blogposztban jelentette be, hamarosan nem csak feltünteti térképén az elektromos autókat célzó töltőállomásokat, de azt is mutatja majd, azok épp szabadok-e.

Az újítás a Google Maps valamennyi felületére utat talál, beleértve az asztali webhelyet, a mobilalkalmazásokat és az Android Autót is. A térkép nem csak a töltőállomások pozícióját mutatja, de azt is, azokon hány csatlakozó található, illetve azokból mennyi van éppen használatban, sőt az állomások típusát és töltési sebességét is feltünteti. Az állomásoknál a felhasználók a szolgáltatásban megszokott módon hagyhatnak értékeléseket, 1-től 5 csillagig, illetve véleményeket is írhatnak hozzájuk.

googlemapscharging

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A funkció kifejezetten jól jöhet az elektromos autók, illetve a plug-in hibridek tulajdonosainak, akik nem csak megkereshetik a térképen a legközelebbi töltőállomást, de ellenőrizhetik is, érdemes-e elindulniuk a megszokott töltőhöz, vagy ha épp foglalt, melyik másik állomást célszerű felkeresniük. A funkció indulásakor a Google a Chargemaster, SemaConnect és EVgo töltőket jeleníti meg térképét, de a lista a cég ígérete szerint a Chargepoint eszközeivel is bővül majd. A későbbiekben további állomástípusok támogatása is várható, ehhez persze a Google-nek szüksége lesz az adott eszköz gyártójának támogatására is.

Arról a vállalat egyelőre nem beszélt, mikor tervezi a szolgáltatás kibővítését további régiókra, az első éles tapasztalatok megszerzésével, illetve további töltőtípusok támogatásával ugyanakkor jó eséllyel a földrajzi terjeszkedés is megindul majd. Noha a töltők foglaltságát a Google Maps csak most kezdi feltüntetni, maguk az állomások már tavaly ősz óta megtalálhatók a térképen, hazánkban is, beleértve a Tesla töltőit is.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról