:

Szerző: Hlács Ferenc

2019. március 29. 15:35

Kulcsrakész gépi tanulási konténerekkel állt elő az Amazon

Az AWS Deep Learning konténerek egy sor népszerű keretrendszerrel és a hozzájuk tartozó libraryval felszerelve érkeznek.

Gépi tanulásra kihegyezett konténerekkel igyekszik vonzóbbá tenni felhőjét az Amazon a szegmensben dolgozó fejlesztők számára: a cég bejelentette új, AWS Deep Learning Containers szolgáltatását. A röviden csak AWS DL konténerekként emlegetett megoldásoknál olyan Docker képekről van szó, amelyekre a vállalat már előre feltöltött egy sor népszerű deep learning keretrendszert, hogy azoknál gyorsan lezongorázható legyen a deployment egyedi gépi tanulási környezetekben, amelyeket így nem kell alapjaiktól felépíteni. Ezzel a cég szerint jelentős időmegtakarítást jelenthet a cégeknek és fejlesztőknek.

A Docker konténerek most is népszerű eszköznek számítanak a különböző gépi tanulási környezetek deploymentjénél, ugyanakkor azok felépítése és megfelelő tesztelése kifejezetten erőforrásigényes folyamat. Emellett a hibáknak is jócskán teret ad, miután rengeteg szoftveres függőséget kell ellenőrizni, nem beszélve a különböző szoftververziók kompatibilitásáról - a teljes menet akár napokba is telhet. A Docker képeket ráadásul megfelelően optimalizálni is kell, a gépi tanulási munkafolyamatok hatékony skálázásához - mindezt pedig a frameworkök frissítésekor meg kell ismételni.

amznill

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Új termékével az Amazon mindezt levenné a fejlesztők válláról, és a népszerű gépi tanulási keretrendszerekkel és a szükséges librarykkal már előre felszerelt konténereket biztosít számukra, amelyek ráadásul a számítási terhelés hatékony elosztására is optimalizálva vannak. A kulcsrakész, már előre letesztelt és optimalizált AWS DL konténerek első körben TensorFlow, Apache MXNet, illetve PyTorch támogatással érkeznek, a későbbiekben az Amazon pedig további keretrendszerek támogatását is ígéri. A konténerek igény szerint házon belül kezelt Kubernetesen, Amazon EKS-en (Amazon Elastic Container Service for Kubernetes), Amazon ECS-en (Amazon Elastic Container Service) és Amazon EC2-n is bevethetők.

A Venturebeat által idézett Dr. Matt Wood, az AWS gépi tanulási és AI szegmenséért felelős igazgatója a vállalat AWS Summit konferenciáján egészen odáig ment, hogy a termék a felhős megoldások közül elérhető legnagyobb teljesítményt kínálja az algoritmusok betanítására. Az AWS Deep Learning konténerek már ingyenesen elérhetők az AWS Marketplace, illetve az Elastic Container Registry felületén.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.