Szerző: mz

2000. október 26. 20:56

Groove - információmegosztás minden fokon

[CNet] A Groove Networks a héten mutatta be új szoftverét, mely az Interneten keresztül teszi lehetővé a különféle csoportok közötti együttműödést, információcserét.
A szoftver születésénél a Lotus Notes ötletgazdája, Ray Ozzie bábáskodott. Ötletet volt honnan venni: egyrész a Lotus, másrészt a Napster - immár hagyománynak nevezhető - nyomdokain haladtak a fejlesztők a közel három éve, eddig titokban folytatott munka során.
A cég első terméke, a Groove számos, már meglévő ötletet próbál egyetlen csomagban egyesíteni. Sok olyan program található, mely a kommunikáció valamilyen formáját segítik, ám ezek általában egy-egy területre koncentrálnak: mp3 fájlok csereberéjét teszik lehetővé, e-mail küldésre alkalmasak, videokonferenciát tarthatunk, esetleg cseveghetünk vagy üzeneteket küldhetünk velük. A Groove ezeket a szolgáltatásokat igyekszik egyesíteni magában.
A fejlesztők sok potenciális alkalmazási területet látnak, például hasznosnak tartják szoftverüket aukciók kiegészítőjeként, kereskedelmi rendszerekben, vagy a felhasználói támogatás területén. Természetesen nemcsak cégek, hanem magánszemélyek is használhatják, megoszthatók a rokonokkal a legújabb családi fényképek, a szomszédasszonnyal pedig a legújabb pletykák, mondjuk a hentestől.
A program egy megosztott területet használ a felhasználó gépén, itt helyezkednek el a többiek számára is elérhető fájlok. Fut a Windows minden változatán, de hamarosan megjelenik linuxos változata, illetve várható a Macintoshon futó kiadás is. A Groove támogatja a Microsoft .Net elképzeléseit. Egyedül a rendszerkövetelmények meglepőek: a futtatáshoz legalább 64 Mbyte memória szükséges, ebből 32-t lefoglal a program.
A program előzetes verziója a cég weblapjáról tölthető le.
a címlapról

csak nevesítve

0

Biztonságosabb lesz a Google Meet

2020. július 14. 12:03

Bejelentkezés nélkül nem lehet majd meetingekhez csatlakozni az oktatási célú csomagokban.