:

Szerző: Habók Lilla

2019. január 30. 08:00

Folyamatkezelésben szeretne erősödni a Dropbox

Elsősorban az API-k és a folyamatkezelésben végzett fejlesztései miatt éri meg a Dropbox-nak 230 millió dollárért felvásárolni a HelloSignt, amely eddig az integrációs partnerei közt szerepelt.

Bejelentette a Dropbox jelenlegi partnerének, az elektronikus aláírásokkal foglalkozó HelloSignnak a felvásárlási szándékát. Méghozzá az előirányzott összeg nem is mondható alacsonynak, mivel a dokumentummegosztással népszerűvé vált vállalat 230 millió dollárt ígért az akvizícióért, ami arra utal, hogy a háttérben egy másik nagy érdeklődővel folyhatott a licit a bekebelezendő cégért. A már tőzsdén lévő Dropbox az utóbbi években aktívan igyekszik kitörni a "dokumentummegosztó szolgáltatás" skatulyájából, emiatt indította el a dokumentumszerkesztést támogató Dropbox Paper, a dokumentumszinkronizáló Smart Sync vagy legutóbb az integrációkat biztosító Dropbox Extensions megoldását.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A HelloSign először a Dropbox-szal összefüggésben éppen az Extensions válogatott partnerei közt tűnt fel, ugyanis az elektronikus aláírásokat kezelő rendszer már az első tíz kiegészítőt tartalmazó, induló csomagban szerepelt - egyébként a konkurens megoldásokkal, például az Adobe Signnal és a DocuSignnal együtt. Az új funkciók többek közt némi automatizációt is hoztak a felületre, amelyre előtte egyáltalán nem volt példa a Dropbxpban. A szolgáltatásban tárolt szerződéseket viszont innentől kezdve már ki lehet küldeni a partnereknek aláírásra, majd a szignózott dokumentumok automatikusan visszatérnek a Dropboxba, amennyiben azok már megkapták az aláírást, és minderről a folyamat indítója is értesítést kap. A felvásárlás ötletéért tehát nem kellett messzire mennie a Dropboxnak, amelynek az akvizíció lezárását követően csak folytatnia kell az eddig elkezdett fejlesztéseket.

Ráadásul a Dropbox közleménye szerint a HelloSign kevésbé az elektronikus aláírás biztosítása miatt fontos - bár a vállalati felhasználók számára ez is szempont lehet -, hanem inkább a 2017-ben indított, HelloWorks terméknéven futó workflow megoldások miatt. A TechCrunch-nak nyilatkozó Quentin Clark mérnökségi igazgató szerint az API-k és a workflow teszi igazán egyedivé a céget, ami összefüggésben áll a Dropbox hosszútávú terveivel is. Az igazgató szerint a dokumentummegosztó szolgáltatás szempontjából nem csak egy funkció miatt lesz fontos a felvásárolni kívánt cég, hanem annál egy szélesebb körű víziót szolgál ki.

dropbox_hellosign_HelloWorks

Az eddigi partneri együttműködésnek és meglévő funkcióknak köszönhetően a HelloSign a felvásárlást követően már rövid időn belül bevételeket generálhat a Dropbox számára, ami igazán fontos a tőzsdén lévő cégnek. Ráadásul az akvirálni kívánt cég egészen sok egyedi megoldással rendelkezik jelenleg is például az ingatlanpiac, a biztosítók számára vagy az új alkalmazottak felvételéhez. A Dropboxon keresztül viszont a HelloSign vagy éppen a folyamatkezelő termékvonal is sok új vállalati előfizetőhöz eljuthat - hangsúlyozza a cég közleménye. A startup a jövőben is egy külön termékvonal maradna a Dropboxon belül, legalábbis a jelenlegi terveknek megfelelően, a munkavállalók az anyavállalatnál ugyanúgy folytathatnák a munkát egy különálló ágazatban, és megtartanák az ügyfélkörüket is. Emellett pedig természetesen intenzívebben folytatódnának a Dropbox és a HelloSign közös fejlesztései, ezek szerint legfőképp a folyamatkezelés területén. Az akvizíció várhatóan 2019 első negyedévében már le is zárul, mivel már csak a szabályozók jóváhagyására vár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.