Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Alapkövetelmény lett a DevOps ismerete a fejlesztők számára?

Sorban távoznak a Snaptől az igazgatók

Habók Lilla, 2019. január 18. 08:00

Nem csak, hogy nem sikerül egyenesbe kerülnie a Snapchatről ismert cégnek, de a jelek szerint már az igazgatósági tagok sem bíznak benne. Az Amazontól igazolt pénzügyi igazgató egy évig sem maradt.

hirdetés

Összesen 14 százalékot esett a részvényárfolyam, miután a Snap pénzügyi igazgatója, Tim Stone is bejelentette a távozását. A vállalat Amazontól igazolt pénzügyi igazgatója nagyjából 8 hónapot töltött a vállalatnál, mielőtt a távozás mellett döntött. Igaz, a tőzsdefelügyeletnek küldött jelentésben is szerepel, hogy a búcsút nem valamilyen nézeteltérés okozza, Stone segédkezik még az utódja megtalálásában és marad legalább a következő havi pénzügyi negyedéves jelentés megjelenéséig, de mindez kicsit sem nyugtatta meg a befektetőket.

Stone távozásának hátterében egyébként a Financial Times információi szerint több személyes probléma is állt, mivel legszívesebben a tavaly szeptemberben távozó Imre Khan stratégiai igazgatói pozícióját foglalta volna el, amelyet helyette két kívülről igazolt munkavállaló vett át. Érthető módon a pénzügyi igazgatónak az is problémát jelentett, hogy egy Amazon-méretű cégtől a nem olyan rég tőzsdére lépett, és jóval kisebb Snaphez kellett beállnia. Eközben viszont a Snapchat cégének nagy tervei voltak Stone-nal, akinek a nyereségre kellett volna vinni a vállalatot.

snap_tim_stone

Evan Spiegel (középen) újabb igazgatókeresésre készülhet

Egyelőre a nyereség továbbra sincs kilátásban, bár a Stone távozását is közlő jelentésben a vállalat megemlítette, hogy legalább a bevétel az előzetes várakozásoknak megfelelően alakul, és a korábban közölt 355-380 millió dollárból inkább a magasabb összeg felé hajlik majd a mérleg nyelve. A részvényárfolyam viszont Stone közreműködésével sem ívelt felfelé, csak az utóbbi hat hónapban nagyjából 50 százalékot esett, és a pénzügyes távozásának hírére még tovább zuhant. Jelenleg a részvényárfolyam kiszállt már a lefelé ívelő tendenciából és most 5,70 dolláron áll, de ez a közelében sincs a 2017 márciusi 24 dolláros tőzsdei nyitásnak. Más szavakkal a közösségi háló a korábbi 31 milliárdos tőzsdei értékeléséhez képest jelenleg kevesebb mint 8 milliárd dolláros értékeltséget tud felmutatni.

Csak az elmúlt két évben pedig már 20 fontosabb vezető távozott a pozíciójából. Szintén a héten értesült a Business Insider a HR-ért felelős Jason Halbert kilépéséről is, bár ezt a Snap nem említette a SEC-nek küldött jelentésében. Azonban tavaly év végén távozott a cégtől a globális stratégiai partnerségekért felelős Elizabeth Herbst-Brady és a tartalmi igazgató Nick Bell. Úgyhogy a vállalatnak sok igazgató hiányával, keresésével is meg kell küzdenie, miközben megújulásra sem volt képes az utóbbi időben, amit maga Evan Spiegel vezérigazgató vallott be a tavaly kiszivárgott belső levélben. A cég többek közt a fejlődő régiókra és az idősebb korosztályra szeretne fókuszálni, amihez még sok átalakításra lesz szükség, de igazgatók nélkül mindez nem lesz egyszerű.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A DevOps alapjaiban változtatja meg a fejlesztői kultúrát.