Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 26. 15:47

Multimédiára kihegyezett notebook-ot dobott piacra a Dell

A Dell a mai napon bejelentette, hogy új hordozható számítógéppel bővíti termékskáláját. Az Inspiron 8000 nevű gépet főként multimédiás használatra ajánlja a gyártó. Ami ezt lehetővé teszi: ATi Rage Mobility M4 videochip legfeljebb 32 MByte videomemóriával ás 4X AGP támogatással, valamint a beépített optikai meghajtó, amely 24x CD-olvasóként, 8x CD-újraíróként és 8x DVD-olvasóként is képes működni. A készülék ezen felül rendelkezik egy másik meghajtóhellyel is, ahová további meghajtókat (CD, CD-RW, DVD, HDD, FDD, ZIP) vagy extra akkumulátort helyezhet a felhasználó.

Az Inspiron 8000 további tulajdonságai:

 • beépített Harman/Kardon audiorendszer
 • integrált 56K V.90 modem és 10/100 Ethernet vezérlő
 • IEEE 1394 (FireWire) port
 • MGI Video Wave III videoszerkesztő szoftver (opcionális)
 • S-Video, kompozit video és S/PDIF digitális audio kimenetek

  A számítógép alapkiépítésben (Intel mobil Celeron 600 MHz processzor, 64 MByte memória, 14.1 inch képátlójú SXGA+ kijelző és 5 GByte kapacitású merevemez) 1899 amerikai dollárba kerül.

 • Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

  a címlapról

  Hirdetés

  FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

  2021. december 9. 11:55

  Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.