Szerző: Habók Lilla

2018. december 21. 11:04

Egyszerűbb lesz a WhatsAppról indított csoportos videóhívás

Még mindig legfeljebb négy fő csatlakozhat a WhatsApp csoportos videóhívásaihoz, de legalább már nem egyenként kell behívni a beszélgetésbe a résztvevőket.

Véget vet a WhatsApp az eddigi körülményes gyakorlatnak, hogy a videóhívásokat először csak két személy kezdeményezheti, akik később behívhatnak másokat is a beszélgetésbe. Hanem hamarosan már eleve indíthatóak csoportos csevegések az összes résztvevő hívásával egy időben - írja a TechCrunch. Ehhez a felhasználóknak mindössze az adott csoporton belül a jobb felső sarokban megjelenő hívás ikonkra kell majd kattintania, majd eldönteni, hogy hang- vagy videóhívást szeretne indítani a csoportból kijelölt személyekkel. Másrészről pedig a hívásindítás felületére is felkerült egy új gomb, amellyel a csoportos hívásokat lehet kezdeményezni.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A WhatsApp még viszonylag friss a csoportos videóhívások piacán, mivel csak július végén indította el a funkciót. Az előnyei közé tartozik, hogy a vállalat ennél a funkciónál is biztosítja a ponttól-pontig titkosítást, és hogy a cég ígérete szerint gyenge sávszélesség mellett is képes megbízhatóan teljesíteni - amire azért van nagy szükség, mivel a WhatsApp főleg a fejlődő országokra céloz, mint például India, Brazília vagy Uganda. Azonban a szolgáltatás mindig a leggyengébb kapcsolattal rendelkezőhöz illeszti az adott hívás minőségét, úgyhogy például nemzetközi hívások esetében érdemes ezt észben tartani.

Legnagyobb hátrányként viszont még mindig felróható a WhatsAppnak, hogy mindössze négy főben maximalizálja a beszélgetők számát, míg a többi konkurens megoldás ennél sokkal szélesebb kör számára is lehetővé teszi a videohívásokat. Ehhez képest az Apple FaceTime októbertől már egyszerre 32 személy beszélgetését tudja támogatni, a szintén a Facebook tulajdonában lévő Messenger pedig 50 főt is beenged egyszerre a videóhívásba.

whatsapp_csoportos_videohivas

Bár a WhatsApp is kiemelten törekszik a monetizációra az utóbbi időben, ezért már cégek is kapcsolatba léphetnek a felhasználókkal a felületen keresztül, de a csoportos videóhívás a 4 fős limitálással még mindig inkább csak a konzumer felhasználók közti kapcsolattartást szolgálja. Egyelőre nincs róla hír, hogy a vállalat a későbbiekben növelni a hívásban résztvevő felek maximális számát.

A funkciót pár héttel ezelőtt kezdte tesztelni a cég a béta felhasználók körében Androidon, mostantól iOS-en már a legfrissebb verziószámú hivatalos alkalmazásból is elérhetőek a konferenciahívás gombjai. Androidra a stabil változat viszont majd csak "pár hét múlva" érkezik, úgyhogy várhatóan talán januárban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról